Koalicija SDP i Pozitivne predstavila plan za Podgoricu

"Gradski park Goricu vidimo kao zeleno srce Podgorice. Stopiraćemo planiranu izgradnju tunela i dalju devastaciju Gorice"
104 pregleda 93 komentar(a)
Dragan Bogojević, Evropsko lice Podgorice, Foto: Savo Prelević
Dragan Bogojević, Evropsko lice Podgorice, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.04.2014. 13:05h

Koalicija Evropsko lice Podgorice (Pozitivna i SDP) kreirala je portal na kojem se pored osnovnih informacija nalaze i sporazum dvije stranke, detaljan izborni program koalicije, profil nosioca liste kao i video i foto galerija sa svim izbornim aktivnostima.

U planu za Podgoricu koalicije navodi se da će čuvati simbole grada.

""Nova Podgorica" ih neće rušiti, već ćemo ih uljepšavati i ponositi se njima. Glavni grad će ponovo imati svoju gradsku plažu Labud (Galeb). Revitalizovaćemo Sahat kulu i vratiti identitet Staroj Varoši. Poseban dio nove zgrade Muzeja grada će biti posvećen svemu onome što je predstavljao Titograd. Gradski park Goricu vidimo kao zeleno srce Podgorice. Stopiraćemo planiranu izgradnju tunela i dalju devastaciju Gorice", navodi se u planu.

Iz koalicije obećavaju da će Podgorica biti grad zelenih površina, parkova i uređenih dječijih igrališta.

"Zalagaćemo se da svi djelovi grada, gradski blokovi i prigradska naselja dobiju svoje otvorene javne prostore po kojima će biti prepoznatljivi. Podgorica će postati grad biciklista i pješaka. Obilježićemo i napraviti minimum 30 km biciklističkih staza i obezbijediti parking mjesta za bicikla na području Glavnog grada, dok će uži centar grada biti pretvoren u pješačku zonu. Podgoricu ćemo učiniti gradom koji brine o životnoj sredini. Uredićemo korita i obale naših rijeka".

Dodaje se da će Podgoricu krasiti prirodna izletišta, šetališta i prostor za odmor.

""Za novo lice Podgorice" će se, iz namjenski uspostavljenog "Fonda za ljepši grad", finansirati uljepšavanje i revitalizacija fasada na stambenim zgradama, što će objekte učiniti ljepšim i energetski efikasnijim. Građani Podgorice zaslužuju moderan gradski prevoz. Udobnošću vozila, uređenim stajalištima i poštovanjem reda vožnje ponudićemo moderan gradski prevoz koji će svi rado koristiti. Borba protiv korupcije u organima Glavnog grada će biti naš svakodnevni izazov", navodi se između ostalog u planu za Podgoricu.

Iz koalicije su pozvali građane da putem portala daju doprinos na način što će slati svoje predloge i sugestije u "zajedničkom cilju a to su promjene i novo Evropsko lice Podgorice".

Aktivnosti koalicije građani mogu pratiti i na Facebook stranici.

Bonus video: