Vuković ima više savjetnika od Đukanovića

Gradonačelnik Glavnog grada ima šest savjetnika, potvrđeno je “Vijestima” iz PG biroa
531 pregleda 8 komentar(a)
Ivan Vuković, Foto: Zoran Đurić
Ivan Vuković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.08.2018. 19:30h

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković ima šest savjetnika, potvrđeno je “Vijestima” iz PG biroa.

Poređenja radi - premijer Duško Marković ima sedam savjetnika, a predsjednik Crne Gore Milo Đukanović četiri.

“Funkciju posebnog savjetnika gradonačelnika Glavnog grada Podgorice trenutno obavlja šest lica. Naglašavamo da je odluka o organizaciji i načinu rada uprave Glavnog grada u procesu izrade i da će ovaj dokument, koji će biti usklađen sa odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, kao i pravnim mišljenjem Ministarstva javne uprave, ubuduće na odgovarajući način tretirati ova radna mjesta, a vodeći računa o ekonomičnosti kao jednom od načela u funkcionisanju sistema lokalne uprave”, saopšteno je iz PG biroa “Vijestima”.

“Vijestima” je potvrđeno da je jedan od savjetnika Radomir Pješčić, nekadašnji načelnik Službe zaštite i spasavanja u Podgorici, ali iz PG biroa nije odgovoreno ko su ostali raspoređeni na to radno mjesto.

Kako je “Vijestima” objašnjeno tih šest savjetnika je iz vremena mandata gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, a Vuković tek treba da izabere svoje savjetnike.

On je za gradonačelnika izabran na sjednici Skupštine Glavnog grada 31. jula.

Na sajtu Glavnog grada takođe se ne može naći ko su savjetnici gradonačelnika, odnosno za koje oblasti su angažovani.

Premijer Duško Marković ima sedam savjetnika, a podaci ko su i za šta su angažovani nalaze se na zvaničnom sajtu predsjednika Vlade.

Predsjednik Milo Đukanović po stupanju na tu funkciju izabrao je svoje savjetnike, ali na zvaničnom sajtu predsjednik.me nema još podataka ko su ljudi u njegovom kabinetu.

Na zvaničnom sajtu predsjednika Crne Gore koji je redizajniran i modernizovan uoči njegove inauguracije, koja je održana 20. maja na Cetinju, navodi se da je stranica još uvijek u izradi, ali nema imena savjetnika. B.Ž. Pješčićeve afere nisu bile prepreka za novo radno mjesto

Za Pješčića se veže nekoliko afera dok je bio načelnik Službe zaštite i spasavanja, ali to nije bila prepreka da ga nakon prestanka mandata Stijepović izabere za savjetnika.

Za vrijeme Pješčićevog rukovođenja Službom zaštite, odnosno 2011. kupljen je skupocjeni džip “rendž rover ”, za skoro 72.000 eura.

Nabavku skupocjenog vozila u trenutku kada se zaposlenima u toj službi, nakon umanjenja, i potpuno ukida dodatak na otežane uslove za rad, komandir je pravdao time što su na tenderu samo izabrali najpovoljnijeg ponuđača po specifikaciji kakvo je vozilo Službi bilo potrebno za “sve terenske akcije”.

Gradonačelnik Stijepović je oduzeo džip, a uprava Glavnog grada je godinama pokušavala da ga proda, ali bezuspješno. Pješčić je naredio da se instaliraju kamere u zajedničkim prostorijama vatrogasnog doma na Starom aerodromu.

Zbog toga je 17 vatrogasaca podnijelo tužbu Osnovnom sudu, koji je djelimično je uvažio zahtjev i naložio Glavnom gradu da im isplati po 750 eura, jer su više od tri godine nezakonito snimani.

Objašnjeno je da su kamere bile postavljene u sobama za odmor i rekreaciju, u garderoberu i dispečerskom centru...

Navodi se da su saslušani tužioci gotovo istovjetno tvrdili da je video nadzor postavljen tamo gdje nije trebalo: “U prostorijama gdje obavljaju ličnu higijenu, gdje se umivaju, kupaju, često borave u intimnom rublju, u dnevnom boravku, gdje jedu, piju, odmaraju”.

Rekli su da im je to smetalo i da je bilo ponižavajuće. Za vrijeme Pješčićevog mandata mnogi vatrogasci su tužili Glavni grad zbog neobračunavanja prekovremenih sati za rad.

Bonus video: