SNP Bar: Užasni uslovi u srednjim školama

Prema riječima Ojdanić, umjesto da učenici dvije srednje škole razmišljaju o kreativnim radionicama ili prate kulturna dešavanja, oni "mole da se uredi dvorište
324 pregleda 0 komentar(a)
Neda Ojdanić, Foto: Radomir Petrić
Neda Ojdanić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 11.04.2014. 14:42h

U današnjoj izjavi za javnost svog odborničkog kandidata Nede Ojdanić, SNP Bara skrenuo je pažnju javnosti na uslove u kojima stasavaju mladi naraštaji ovog grada.

Ojdanić napominje da u barskim vrtićima grupe u kojima je predviđeno najvise dvadesetak mališana, danas broje preko četrdesetoro djece, te da vaspitači ne uspijevaju da im pruže “ni minimum predviđenog obrazovanja, jedva uspijevaju i da ih sačuvaju, a o uslovima prostorija ne treba ni govoriti”.

"Roditelji kada isprate dijete u školu, treba da razmišljaju o tome hoće li se ono bezbjedno vratiti kući. Prva opasnost su čopori pasa lutalica koji se okupljaju po mini-deponijama, a zatim i škole bez ikakve zaštitne ograde. Treba izraziti divljenje za 1.200 učenika i nastavnika Gimnazije i Ekonomsko-ugostiteljske škole koji preko deset godina opstaju u dvije smjene, zbog rada u učionicama za koje nema vremena da se čiste i vjetre, jer se učenici i nastava škola preklapaju",navodi Ojdanić.

Prema njenim riječima, umjesto da učenici ove dvije srednje škole razmišljaju o kreativnim radionicama ili prate kulturna dešavanja, oni "mole da se uredi dvorište, nude roditeljski novac da se osposobe toaleti, upristoje prostorije za praksu".

"Je li to opis dužnosti učenika? Jasno, većina njih ima za cilj samo da što prije ode iz grada što je tužno i poražavajuće. Je li to ono što želimo? Imajmo sluha za djecu, razgovarajmo s njima, pomozimo im! Krenimo zajedno u promjene, prvo sitnim, pa sve krupnijim i odlučnijim koracima. SNP će skupa s njima osmisliti sadržajan i kvalitetan program i udarati nove temelje na kojima će ovdje da grade život dostojan življenja", zaključila je Ojdanić.

Bonus video: