Stanić na izborima u Pljevljima u koaliciji sa SNP-om

Stanić je nedavno podnio ostavku na mjesto predsjednika OO Nove nakon što nije prošao njegov predlog da se za kandidata za nosioca izborne liste DF glasa tajno
108 pregleda 13 komentar(a)
SNP Pljevlja, Poretom za Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
SNP Pljevlja, Poretom za Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 11.04.2014. 15:59h

Socijalistička narodna partija na predstojeće lokalne izbore u Pljevljima izaći će u koaliciji sa novoosovanim Pokretom za Pljevlja, koji predvodi Novica Stanić, doskorašnji predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Plljevljima.

Nosilac liste je dr Miloje Pupović iz SNP-a, aktuelni gradonačenik najsjevernijeg crnogorskog grada.

Stanić je nedavno podnio ostavku na mjesto predsjednika Opštinskog Odbora nakon što nije prošao njegov predlog da se za kandidata za nosioca izborne liste DF glasa tajno.

Nakon toga Stanić je zajedno sa 30-ak svjih istomišljenika napustio sjednicu.

Na lokalnim izborima 25. maja, Stanić i njegovi politički istomišljenici nastupiće i kao grupa građna pod nazivom Pokret za Pljevlja, iako niko od njih nije napustio Novu srpsku demokratiju.

"Na vrhu partije je da odluči hoće li nas isključiti iz stranke. Mi to sami nećemo uraditi", rekao je Stanić "Vijestima".

On je na konferenciji za novinare kazao da su ušli u koaliciju sa SNP-om jer je sasvim prirodna da "zajedno brane vlast koju su osvojili na prošlim lokalnim izborima 2010.".

"Dodatni motiv i razlog je pobjeda u Beranama. Poslije pobjede u tom gradu svako politički pošten morao bi biti zagovornik zajedničke opozicione liste u Pljevljima. Ja sam to predlagao od početka ali u vrhu DF nisu imali sluha za to. Čini mi se da su prevagnuli razlozi Podgorice ali mislim da i sada nije kasno i da će Koalicija SNP i Pokret za Pljevlja pobijediti", rekao je Stanić.

On kaže da je poslednji trenutaka da se formira jedan pokret za spas Pljevalja jer se "ovoj sredini smiješi sudbina Graca i Šula".

Predsjednik Opštinskog odbora SNP-a Radoma Gogić pozvao je sve slobodomne ljude, intelektualce i građane, koji su apstinirali radnije izbore da im se priključe.

Ni Stanić ni Gogić nijesu odgovorili na pitanje "Vijesti", kako su se dogovorili o raspodjeli odborničkih mandata.

"Vijesti" nezvanično saznaju da je Pokretu za Pljevlja od 35 mjesta na izbornoj listi, pripalo 12.

Na pitanje da li je isključena mogućnost post izborne saradnje sa DPS-o Gogić je šaljivo odgovorio da je ta kolicija isključena još prije više godina.

"Pozvali smo sve druge koji su spremni da pomognu ovom gradu da nam se pridruže. Možda će DPS tražiti da kod nas dođe u koaliciju", šaljivo je prokomentarisao Gogić.

Nosilac liste Miloje Pupović rekao je da zbog stanja u opštinskom budžetu teško mogu obećati da će nešto uraditi izuzev onih poslova za koje su već potpisani ugovori.

"Nastavićemo stabilizaciju opštinskog budžeta , ali će to biti veoma teško s obzirom na velike obaveze. Novi se krediti ne mogu dizati za vraćanje starih niti za neke nove poslove i investicije. Zato je teško obećati da možemo uraditi nešto više od onoga zašta smo potpisali ubgovore kao što je izgradnja postrojenja za prečiščavanje otpadnih voda, kolektora, uređenje korita Ćehotine. Ako u ovom mandatnom periodu nađemo sredstava radićemo na vodovodu", rekao je Pupović.

Bonus video: