Naši u Savjetu Evrope: Spasio ih Jagland, o Rusima nisu glasali

PS SE juče oduzela pravo glasa ruskoj delegaciji do kraja godine
4 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.04.2014. 12:04h

Delegacija Skupštine Crne Gore pri Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope(PS SE) nije bila u plenarnoj sali u Strazburu kada je usvojena rezolucija kojom se ruskoj delegaciji oduzima pravo glasa u ovom tijelu do kraja godine zbog pripajanja Krima Ruskoj Federaciji, kazao je izvor “Vijesti” iz crnogorske delegacije.

Parlamentarna skupština SE usvojila je rezoluciju sa 145 glasova "za", 21 "protiv" i 22 "uzdržana".

Ruski predstavnici u PS SE istovremeno su do kraja ove godine isključeni iz svih upravnih tijela i posmatračkih misija Parlamentarne skupštine.

U crnogorskoj delegaciji na aprilskom zasjedanju su Predrag Sekulić(DPS) koji je i šef delegacije, te Draginja Vuksanović(SDP), Mladen Bojanić(Pozitivna Crna Gora) i Snežana Jonica(SNP)

Razlog zbog kojeg oni nijesu bili u sali prilikom glasanja je, kako je kazao izvor “Vijesti”, to što su u tom intervalu imali razgovor sa Thorbjornom Jaglandom, aktuelnim generalnim sekretarom Savjeta Evrope, posvećen njegovoj novoj kandidaturi. Oni su se juče, četvrtog dana PS SE, sastali i sa Sabine Lojthojzer Šnarenberger, kandidatkinjom Njemačke za generalnog sekretara SE. Ruska delegacija nije prisustvovala glasanju na PS SE, niti na debati o rezoluciji.

Bonus video: