Irena Radović preuzela dužnost ambasadora u Andori

Tokom razgovora potvrđeni su tradicionalno prijateljski odnosi Crne Gore i Andore
200 pregleda 2 komentar(a)
Irena Radović, Foto: Vlada Crne Gore
Irena Radović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 09.04.2014. 16:48h

Crnogorska ambasadorka u Francuskoj, Irena Radović, preuzela je dužnost ambasadora Crne Gore u Kneževini Andori na nerezidentnoj osnovi.

Ona je danas, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, predala akreditivna pisma ko-princu Andore biskupu od Urgela, Monsinjoru Joan Enriku Vivesu Sisiliji i preuzela dužnost ambasadora Crne Gore u Andori.

"Tokom razgovora potvrđeni su tradicionalno prijateljski odnosi Crne Gore i Andore, te da će odluka o imenovanju ambasadora u Andori doprinijeti jačanju sveukupnih odnosa dvije zemlje. Radović je naglasila posvećenost Crne Gore unapređenju odnosa i otvaranju prostora za jačanje saradnje u oblasti turizma i kulture", kaže se u saopštenju.

Radović je, dodaje se, imala odvojene susrete sa zvaničnicima Andore, predsjednikom Parlamenta Visensom Mateuom Samorom, predsjednikom Vlade Antonijem Martijem, ministrom vanjskih poslova Gilbertom Sabojom, ministrom kulture Albertom Esteveom i ministrom turizma i životne sredine, Fransesom Kampom.

Bonus video: