SDP i Pozitivna zajedno i u Danilovgradu

Nosilac liste biće iz redova Socijaldemokratske partije
9 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Arhiva "Vijesti"
Danilovgrad, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.04.2014. 13:40h

Opštinski Odbori Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore u Danilovgradu postigli su dogovor o koalicionom nastupu na predstojećim lokalnim izborima 25.05.2014. godine.

"Sporazum je zaključen na osnovama indentičnih programskih osnova i dogovorenog partnerstva između dvije građanski orijentisane partije sa željom da se zajedničkim naporima unaprijedi stanje u gradu i život Danilovgađana poboljša kroz realizaciju sveobuhvatne vizije razvoja", navodi se u saopštenju SDP-a.

Zajednički predizborni program koalicije, kako se dodaje, biće predstavljen javnosti u narednih par dana zajedno sa listom kandidata za odbornike u lokalnom parlamentu.

Nosilac liste biće iz redova SDP-a.

Iz Pozitivne je saopšteno da dogovor podrazumijeva da bi se o eventualnim postizbornim koalicijama odlučivalo konsenzusom, a da bi se raspodjele osvojenih odborničkih mandata vršila u omjeru 50 - 50 odsto.

"Ovaj dogovor mora biti odobren od strane organa stranke. U slučaju Pozitivne Crne Gore riječ je o Glavnom odboru koji se očekuje u narednih desetak dana, nakon čega bi koalicioni sporazum mogao biti i formalizovan", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Bonus video: