Lukšić u posjeti Kanadi

Tokom posjete Kanadi Lukšić će učestvovati na okruglom stolu u organizaciji Atlanskog savjeta Kanade, a planiran je i susret sa biznismenom Piterom Mankom
3 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Igor Lukšić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.04.2014. 16:15h

Ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić boravi od danas do 12.aprila u zvaničnoj posjeti Kanadi, na poziv svog kolege Džona Berda.

Prilikom posjete Kanadi Lukšić će imati sastanke sa kanadskim Berdom, predsjedavajućom Parlamentarne delegacije pri NATO, Čeril Galant /Cheryl Gallant/, predsjedavajućim Komiteta za vanjske poslove i međunarodni razvoj kanadskog Parlamenta, Dinom Elisonom /Dean Allison/ i senatorkom i članicom Komiteta za vanjske poslove i međunarodni razvoj Rajnel Andrejčuk (Raynell Andreychuk).

Iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) Lukšić će se sastati i sa predsjednicom Atlantskog savjeta Juliom Lindhaut /Julie Lindhout/.

Tokom posjete Kanadi Lukšić će učestvovati na okruglom stolu u organizaciji Atlanskog savjeta Kanade, a planiran je i susret sa biznismenom Piterom Mankom /Peter Munk/, kao i sa crnogorskom dijasporom.

“Posjeta Lukšića Kanadi predstavlja dodatan podsticaj jačanju sveukupnih bilateralnih odnosa i unapređenju političkog dijaloga na visokom nivou”, saopšteno je iz MVPEI.

Kako se navodi, posjeta će biti i prilika da se visoki kanadski zvaničnici informišu o ostvarenom progresu Crne Gore u evropskim i evroatlantskim integracijama.

Bonus video: