Vučinić: SPC je organizovala protest "Ne u rat – ne u NATO"

Organizatori i učesnici su, na godišnjicu osnivanja Alijanse, poslali poruku protiv učlanjenja Crne Gore u NATO. Skupu je prisustvovalo i par sveštenika SPC
83 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2014. 15:01h

Potpredsjednik Savjeta mitropolije Crnogorske pravoslavne crkve, Stevo Vučinić, smatra da je Srpska pravoslavna crkva organizator protesta „Ne u rat – ne u NATO“, koji je u petak organizovan u Podgorici.

Organizatori i učesnici su, na godišnjicu osnivanja Alijanse, poslali poruku protiv učlanjenja Crne Gore u NATO. Skupu je prisustvovalo i par sveštenika SPC.

On je ocijenio da je cinično da se SPC, koja je, smatra on, pokorila crkvu Svetog Petra cetinjskog poziva na njegov autoritet.

"Navode da im smeta NATO intervencija 1999. Godine. Ona je spriječila beogradski režim da vojnim pučem promjeni vlast u zemlji i anektira je, i tako spasila Crnu Goru od građanskog rata", rekao je Vučinić.

Oko 150 ljudi protestovalo protiv učlanjenja Crne Gore u NATO >>>

Kako je kazao, "cinizam je vaseljenskih razmjera to što se beogrdska patrijaršija koja je pokorila i njegovu crkvu i državu poziva na autoritet Svetog Petra Cetinjskog, odričući nam pravo na sopstvenu prošlost i budućnost".

"Više je nego očito, da država Srbija koristi, i organizatore i učesnike jučerašnjeg skupa, za revanšističke i ekspanzionističke ciljeve ispunjene velikosrpkim sadržajem kojima je smetanja i NATO i Crna Gora", poručio je Vučinić.

Skupu je prisustvovalo i nekoliko sveštenika SPC

Galerija

Bonus video: