Pozitivna neće Martinovića

Zbog predloga da Martinović vodi izbornu listu u Podgorici, rođaka lidera Pozitivne Ruža Pajović vratila partijsku knjižicu
138 pregleda 21 komentar(a)
Pozitivna CG, Darko Pajović,, Foto: Savo Prelević
Pozitivna CG, Darko Pajović,, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2014. 14:03h

Podgorička Pozitivna Crna Gora odbacila je predlog da advokat Nikola Martinović bude nosilac liste Pozitivne i Socijaldemokratske partije na lokalnim izborima u Podgorici, saznaju “Vijesti”.

Tokom sjednice na kojoj je trebalo da se razgovara o formiranju podgoričkog odbora, pokrenuta je priča o nosiocu liste, a članovi inicijativnog odbora su bili nepodijeljeni u mišljenju da Martinović ne treba da bude nosilac liste.

Više učesnika sjednice koja je održana u četvrtak uveče kazalo je “Vijestima” da se o Martinovićevoj kandidaturi nije formalno glasalo, ali da je dijelu rukovodstva jasno poručeno da je on nepoželjan kandidat za gradonačelnika.

Martinović je ranije kazao da je sa predstavnicima SDP razgovarao o kandidaturi, ali da još nije donio odluku o političkom angažmanu.

Perić: Na sjednici nije razgovarano o nosiocu liste SDP-Pozitivne >>>

Iako su rukovodstva dviju partija prošle nedjelje postigla načelan dogovor da Martinović predvodi ovu koaliciju u Podgorici, problem je izazvalo protivljenje dijela rukovodstva Pozitivne zbog njegovog spominjanja u aferi “Telekom”. Martinovićeva i advokatska kancelarija Ane Kolarević bile su angažovane radi pomoći u izradi plana restrukturiranja i integracije Moneta i Telekoma Crne Gore nakon privatizacije, a za to je iznos od 580 hiljada eura isplaćen preko firme “Sigma”. Američka Komisija za hartije od vrijednosti i berze (SEC) tvrdi da je ugovor između “Sigme” i TCG poslužio za navodno podmićivanje Kolarevićeve “u ime njenog brata” Mila Đukanovića nakon privatizacije kompanije 2005.

Zbog pregovora sa podgoričkim advokatom, člansku kartu Pozitivne na preksinoćnjoj sjednici vratila je Ruža Pajović koja je u rodbinskim vezama sa liderom Pozitivne Darkom Pajovićem. Ona je stranku napustila zbog Martinovićevog angažmana u sudskom procesu Javnog servisa protiv predstavnika Novog sindikata RTCG, čiji je predsjednik njen suprug Radomir Pajović.

“Moja supruga im je rekla da je mogla preći preko nesnalaženja stranačkog rukovodstva u Nikšiću, baš kao i prema ulasku u koaliciju sa SDP-om koja sada preko Pozitivne pere biografiju. Naša porodica je uvijek imala odlične odnose sa Darkom Pajovićem, ali siguran sam da ni on nije bio svjestan kakvog kandidata predlaže za budućeg gradonačelnika”, kazao je Radomir Pajović “Vijestima”.

Bonus video: