Lista DF-a u Podgorici bez Mandića, Medojevića...

Prema jednom izvoru Lekić je insistirao da na listi ne budu članovi predsjedništva, dok drugi sagovornik navodi da je to tražio zamjenik Goran Danilović
189 pregleda 25 komentar(a)
Miodrag Lekić, Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Miodrag Lekić, Nebojša Medojević, Andrija Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.04.2014. 07:09h

Na odborničkoj listi Demokratskog fronta (DF) u Podgorici vjerovatno neće biti članova Predsjedništva tog političkog saveza, a izvjesno je da će se na listi naći i vanstranačke ličnosti, saznaju “Vijesti”.

Iako još nije donijeta odluka o rasporedu na listi, prema tvrdnjama pojedinih funkcionera Fronta na predsjedništvu je razmatrano da nakon nosioca liste Miodraga Lekića, drugo mjesto dobije Nova srpska demokratija, a treće Pokret za promjene. Prema tom, rasporedu četvrto mjesto bi pripalo grupaciji Milana Kneževića, dok bi naredna dva zauzele nestranačke ličnosti, pa opet predstavnik Nove.

Prema jednom izvoru “Vijesti” Lekić je insistirao da na listi ne budu članovi predsjedništva, dok drugi sagovornik navodi da je to tražio zamjenik predsjednika Nove Goran Danilović.

Osim Lekića i Danilovića, u Predsjedništvu Fronta su i lider Nove Andrija Mandić, čelnici PzP Nebojša Medojević i Branko Radulović, Milan Knežević i Vladislav Bojović. Članovi Predsjedništva složili su se da u Podgorici nastupe sa širokom listom kao na parlamentarnim izborima. Ipak, zasada je neizvjesno ko će biti nestranačke ličnosti na listi.

“Još je rano govoriti o tome jer treba da procjenimo ko donosi sinergetski efekat i koliki je on. Sve su opcije na stolu, iako još nijesmo imali konkretnih razgovora. Složni smo da lista mora biti široka i prikazati Front kao otvoren politički savez, kao na parlamentarnim izborima”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz predsjedništva.

U DF razmatraju i varijantu da na listi ne bude poslanika, ali je vjerovatnije da će izostati samo članovi Predsjedništva.

Bonus video: