Podržani napori Crne Gore u procesu NATO integracija

Kaluđerović je u svom izlaganju posebno naglasio dosadašnje uspjehe i potvrdio punu posvećenost reformskim procesima u okviru NATO integracija
109 pregleda 8 komentar(a)
Nebojša Kaluđerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Kaluđerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.04.2014. 16:39h

Članice Baltičke i Američko-jadranske povelje podržavaju i ohrabruju napore Crne Gore u procesu NATO integracija, saopšteno je na konferenciji u Viljnusu, kojoj je prisustvovao i nacionalni koordinator za NATO Nebojša Kaluđerović.

Kako je saopšteno iz Vlade, na konferenciji „NATO - politika otvorenih vrata, deset godina poslije velikog proširenja", učestvovali su ministri vanjskih poslova, odbrane i drugi predstavnici svih članica Baltičke i Američko-jadranske povelje, kao i zamjenik generalnog sekretara NATO Aleksandar Veršbo.

Na konferenciji je, kako se navodi, istaknuta puna podrška nastavku politike proširenja, koja je do sada pokazala svu svoju vitalnost i opravdanost, šireći i jačajući bezbjednost na našem kontinentu.

"U tom kontekstu podržani su i ohrabreni napori svih aspiranata uključujući i Crnu Goru, kao najbližu članstvu. Istaknut je posebno značaj regionalnih iskustava u procesu priključenja NATO“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Kaluđerović, u svom izlaganju, posebno naglasio dosadašnje uspjehe i potvrdio punu posvećenost reformskim procesima u okviru NATO integracija.

"Uz očekivanje da će Alijansa na narednom samitu adekvatno vrednovati dostignuća Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: