Osnovana regionalna Mreža stranačkih organizacija mladih

Dio organizacija će formalno pristupiti Mreži nakon potvrde i razmatranja odluke na upravljačkim organima njihovih partija
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2014. 13:50h

Tokom prethodnog vikenda u Zagrebu je održana osnivačka konferencija regionalne Mreže stranačkih organizacija mladih – Political Youth Network, u okviru regionalnog projekta kancelarija Inicijative mladih za ljudska prava koja je članica Građanske alijanse, saopšteno je iz te organizacije.

Inicijativa je, kako navode, okupila na jednom mjestu preko 16 političkih partija iz regiona (Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Kosovo) potpuno različitih ideologija, koji su uspjeli da nađu zajednički domen kada su u pitanju vrijednosti i ideali za koje se trebaju zalagati skupa.

Na dvodnevnoj konferenciji formalno je osnovana Mreža a potpisivanjem Deklaracije o posvećenosti svi učesnici konferencije pokazali su entuzijazam i spremnost za dalju saradnju posebno kada je u pitanju zajedničko zalaganje za poboljšanje različitih aspekata regionalne saradnje i poštovanja ljudskih prava u regionu.

Uprkos velikim razlikama u stavovima i ubjeđenjima kao i podjelama koje nosi region, na konferenciji se više nego uspješno diskutovalo o samom Statutu Mreže dok je konsezus postignut po pitanju potrebe poboljšanja međusobne komunikacije u budućnosti.

Na konferenciji su učestvovali i predstavnici crnogorskih stranačkih organizacija mladih: Ilija Mlinarević (DPS), Nikola Bajčetić (DF), Luka Rakčević (PCG), Milica Kaluđerovic (SNP), Neda Šuković (SDP).

Dio organizacija će formalno pristupiti Mreži nakon potvrde i razmatranja odluke na upravljačkim organima njihovih partija, navodi se u saopštenju GA.

Bonus video: