DPS: U Pozitivnoj ništa pozitivno

“Na Cetinju im se rejting prepolovio. Na parlamentarnim izborima u Mojkovcu, Petnjici i Beranama imali su dovoljan broj glasova za odborničke mandate"
13 komentar(a)
dps, Foto: Arhiva "Vijesti"
dps, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 31.03.2014. 13:28h

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila danas da istorija pamti veliki broj umišljenih, nepostojećih veličina koje su mislile da će se vrijeme računati na prije i poslije njih.

“Takav je slučaj i sa Pozitivnom Crnom Gorom, partijom proizvedenom u inkubatoru medijskih moćnika sa ambicijom da dodatno pokušaju uticati na crnogorsku političku scenu. Kada su i sami vidjeli da im projekat nije uspio, svoje čedo, tj. Pozitivnu Crnu Goru su nazvali mrtvorođenčetom”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Po njhovim mišljenju nije uspjela ni priprema u medijima koja je trajala mjesecima i godinama bez ijedne riječi kritike na njihov račun, nije pomogla ni emisija „Piramida“, koja je služila kao njihov regrutni centar, u čijem se finalu „slučajno“ zadesilo najuže rukovodstvo Pozitivne Crne Gore, ne pomaže ni mnogo toga danas jer ta partija nestaje sa političke scene.

Iz DPS-a podsjećaju da je rejting Pozitivne znatno opao.

“Na Cetinju im se rejting prepolovio. Na parlamentarnim izborima u Mojkovcu, Petnjici i Beranama imali su dovoljan broj glasova za odborničke mandate, ali na lokalnim izborima nijesu bili ni blizu cenzusa. Politički marginalci koji i danas misle da su prekretnica u životima građana Crne Gore, a ne samo političkih prilika, morali bi malo objektivnije da sagledavaju činjenice. Ako ne zbog sebe, onda zbog njihovih koalicionih partnera u Podgorici”, istakli su iz DPS-a.

Iz DPS-a dodaju da je vlast predvođena njima sačuvala mir i multietnički sklad u crnogorskom društvu, zajedno sa koalicionim partnerima smo se suprostavili jednoj suludoj politici koja je prijetila državi, građanima i idenititetu.

“Zajedno smo uspjeli da obnovimo državnu nezavisnost i da Crnu Goru dovedemo do vrata Evropske unije i NATO-a. DPS i partneri Pozitivne u Podgorici su na vlasti zato što su tako građani odlučili. Da su naše pobjede čiste, zna i lider Pozitivne, koji je sa nama te pobjede slavio kao kandidat za poslanika sa koalicione liste Evropska Crna Gora. Kada je odlučio da promijeni stranu, za njega i njegovu novu stranku je krenulo sve negativno, zato se i tako ponaša. Možete se predstavljati i nazivati kako god želite, radićete i izgledati onako kako se osjećate. A u politici Pozitivne Crne Gore nema ništa pozitivno”, zaključili su iz DPS-a.

Bonus video: