Dragoslav Šćekić od danas je gradonačelnik Berana

Novom gradonačelniku je na izboru čestitao i dosadašnji gradonačelnik Vuka Golubović (DPS)
680 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2014. 15:13h

Dragoslav Dado Šćekić (SNP) od danas je novi gradonačelnik Berana. Za njegov izbor na to mjesto glasalo je osamnaest odbornika koalicije „Zdravo Berane SNP - DF“.

Iako odbornici DPS nijesu glasali za Šćekića, predsjendik Opštinskog odbora ove partije dr Budumir Dabetić mu je javno uputio čestitke i obećao podršku „za sve što bude radio u interesu građana“.

Novom gradonačelniku je na izboru čestitao i dosadašnji gradonačelnik Vuka Golubović (DPS).

Šćekić je u prvom obraćanju nakon polaganja zakletve izjavio da mjesto predsejnika opštine predstavlja privilegiju, ali da od ovog trenutka sav svoj ljudski, moralni i politički kapacitet želi da stavi u službu građana Berana.

„Mjesto prvog čovjeka opštine zahtijeva prije svega odgovornost, odricanje i ogroman rad i spreman sam da sa svima vama podijelim to ogromno breme. Zato vas sve skupa pozivam da bez obzira na političku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost pružimo maksimum svojih mogućnosti kako bi Berane vratili na stare staze uspjeha, novih radnih mjesta i boljeg života. Dragi moji sugrađani, dozvolite mi da vas sa mjesta predsjednika opštine pozovem da mi pomognete, pružite savjete da zajedno sa vama prevaziđemo nedaće i probleme koji trenutno okupiraju naš grad od kojih nisu imune ni druge opštine. Ja vam stojim na usluzi, pružam ruku saradnje, moja vrata su otvorena za sve dobronamjerne ljude, spreman da skupa sa vama gradimo jedno novo, zdravo Berane“ – poručio je Šćekić.

Dragosalv Dado Šćekić rođen je 1977. godine. Dipolimirani je ekomonista. Dio radnog vijeka proveo je u platnom prometu Atlasmont banke, poslanik je u državnom parlamentu u dva mandata. Predsjednik je Opštinskog odbora SNP i član Glavnog dobora ove stranke. Oženjen je i otac je petoro djece.

Šćekić je bio nosilac liste kolalicije „Zdravo Berane SNP – DF“ koja je na proteklim vanrednim lokalnim izboprima u Beranama pobijedila sa jednim odborničkim mjestom više, i premjestila Demokratsku partiju socijalista u opoziciju.

Jasmina Đukić sekretar SO

Na sjednici, kojom je predsjedavao Goran Kiković (DF) za sekretara SO izabrana je diplomirani pravnik i dugogodišnji radnik skupštinske službe Jasmina Đukić, dok je za predsjednika Odbora za izbor i imenovanje izabran odbornik Miro Vešović (SNP).

Najavljeni izbor predsjednika i članova upravnih odbora i savjeta opštinskih preduzeća i ustanova odložen je za neku narednu sjednicu, iz proceduralnih razloga.

Beranski parlament broji 35 odbornika, od čega je 18 pripada kolaiciji „Zdravo Berane SNP – DF“ a 17 Demokratskoj partiji sopcijalsita. Ni jedna manja partija nije prešla cenzus od 530 glasova za ulazak u lokalni parlament.

Prva sjednica SO u novom sazivu održana je prije sedam dana kada je za predsjednika parlamenta, shodno koalicionom dogovoru, izabran Goran Kiković iz Demokratskog fronta.

Galerija

Bonus video: