Raško Konjević i Duško Marković u FBI i DEA-i

Sa ministrima pravde i policije, američke službe posjetiće i direktror Uprave policije Slavko Stojanović i šef kriminalističke policije Milan Tomić
50 pregleda 28 komentar(a)
Marković i Konjević, Foto: Boris Pejović
Marković i Konjević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.03.2014. 11:11h

Potpredsjednik vlade i ministar pravde Duško Marković i ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević posjetiće polovinom aprila američke bezbjednosne agencije FBI i DEA.

Sa ministrima pravde i policije, američke službe posjetiće i direktror Uprave policije Slavko Stojanović i šef kriminalističke policije Milan Tomić, potvrđeno je "Vijestima" iz MUP-a.

Posjetu Konjevića, Markovića i policijskih funkcionera organizovala je ambasada SAD u Podgorici.

FBI (od engleskog Federal Bureau of Investigation) je savezna kriminalističko-istražna i obavještajna agencija Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

FBI trenutno ima istražnu nadležnost nad kršenjem više od 200 kategorija saveznih zakona i koja ima jurisdikciju za kazneno gonjenje prekršilaca zakona na području cijele države.

DEA je policijsko-obavještajna agencija za suzbijanje droge. Agencija djeluje u okviru Ministarstva pravosuđa SAD-a. Zajedno sa FBI, DEA sprovodi najveće akcije borbe protiv narkotika.

Bonus video: