BS: Front preko BDZ razbija Islamsku zajednicu u Crnoj Gori

"Smatramo da promovisanje Sandžaka kao prekogranične ili evropske regije od strane DF i BDZ je krajnje neiskreno"
29 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2014. 09:07h

Bošnjački savez Crne Gore pozvao je Bošnjački narod da, kako je saopšteno, ne poklekne pred mudrim projektima Demokratskog fronta i njihovih saradnika u Bošnjačkoj demokratskoj zajednici, a koji su "sasvim otvoreno prije neki dan i istakli da su spremni za predizborni koalicioni savez".

"Ne tako davno jedan visoki funkcioner navodno građanske partije, a koja je sada jedan od konstituenata Demokratskog fronta, 2011. veoma radikalno je napadao Islamsku zajednicu u Crnoj Gori i njene predstavnike. Tada je Reisu islamske zajednice u Crnoj Gori spočitavano kao da je on član neke od Bočnjačkih partija i zaštitnik vehabija, a da teorije i analize potvrđuju da su vehabije uglavnom teroristi", navodi se u saopštenju Bošnjačkog saveza.

Dodaje se da su optužbe na račun Reisa islamske zajednice trajale su jedan značajan period.

"Međutim tada tom političaru nijesu uspjele namjere da razbije Islamsku zajednicu u Crnoj Gori. Postoje indicije da je inicijativom određenih krugova iz Beograda, jedan od istaknutih funkcionera Demokratskog fronta ostvario kontakt i sa sandžačkim muftijom Zukorlićem da bi isti odmah nakon toga preko Hazbije Kalača formirao Bošnjačku demokratsku zajednicu u Crnoj Gori, ali zašto? Demokratski front, u razbijanju Islamske zajednice u Crnoj Gori nije uspio sam, ali bi htio sada da to učini preko Bošnjačke demokratske zajednice, koja takođe kao Demokratski front po istom ali dogovorenom scenariju i optužuje Reisa islamske zajednice da je on navodno član neke od Bošnjačkih partija", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u svemu postoji jedna razlika koja se ogleda u tome da je 2011. jedan od predstavnika Demokratskog fronta direktno spočitavao da je Reis islamske zajednice navodno bio taj koji je član neke partije:

"Ali i zaštitnik vehabija, a sada je Demokratski front taj koji baš upravo pomaže djelovanju pojedinih struktura , a o tome neka građani Crne Gore sami donesu sud. Bez obzira što Demokratski front i Bošnjačka demokratska zajednica odvojeno spočitavaju da je Reis islamske zajednice član neke od bošnjačkih partija, cilj je jedan i jasan, a to je da se sasvim projektovano uništi jedinstvena Islamska zajednica u Crnoj Gori. Bošnjaci Crne Gore trebaju da se sjete koji su to subjekti koji su učestvovali u razbijanju Islamske zajednice u Srbiji".

"Smatramo da promovisanje Sandžaka kao prekogranične ili evropske regije od strane Demokratskog fronta i Bošnjačke demokratske zajednice je krajnje neiskreno, što će u istoriji današnjeg društva sigurno biti i zapisano. Bošnjacima u Crnoj Gori je potrebno nacionalno jedinstvo bez obzira koje će partije glasati ili podržavati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: