Savjet za članstvo u NATO: 46 odsto građana za ulazak u Alijansu

"Od novembra 2013. godine do danas, podrška NATO integracijama Crne Gore porasla je sa 38 odsto na 46 odsto", navodi se u saopštenju
0 komentar(a)
NATO, Foto: Shutterstock
NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.03.2014. 17:32h

Savjeta za članstvo u NATO saopštio je da 46 odsto punoljetnih građana Crne Gore podržava članstvo Crne Gore u NATO.

Kako je saopšteno podatak je dobijen na osnovu istraživanja koje je za potrebe Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO sprovela agencija Ipsos u periodu od 4. do 9. marta.

"Ukoliko bi u periodu sprovođenja istraživanja bio organizovan referendum o pridruživanju Crne Gore NATO alijansi, 46 odsto građana bi na tom referendumu podržalo članstvo Crne Gore u NATO, dok bi 42 odsto glasalo protiv. Ostatak od 13 odsto čine građani koji ne bi glasali na referendumu, ili ne znaju za koju bi se opciju opredijelili ukoliko bi učestvovali", navodi se u saopštenju.

Pejanović Đurišić: O NATO-u se vodi dijalog, a ne kampanja>>>

Istraživanje je, kako se dodaje, sprovedeno na uzorku od 1.236 ispitanika, anketiranjem "licem u lice".

"Od novembra 2013. godine do danas, podrška NATO integracijama Crne Gore porasla je sa 38 odsto na 46 odsto punoljetnih građana. Predstavljeni podaci najbolji su pokazatelj ispravnosti pristupa informisanja građana putem javnog dijaloga, kao i stabilnog i konstantnog rasta podrške javnosti procesu pristupanja NATO", navodi se u saopštenju Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.

Bonus video: