DPS: Lekić je samo kandidat za odbornika

Prema njenim riječima, Front će izgubiti na izborima "pa građani neće znati da li se iza Lekića krije Slaven Radunović, Goran Danilović ili neko sličan"
81 pregleda 18 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Lekić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.03.2014. 16:08h

Nosilac izborne liste Demokratskog fronta (DF) u Podgorici, Miodrag Lekić, kandidat je za odbornika, a ne gradonačelnika, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS), navodeći da ga tako vide i partije koje su ga podržale na predsjedničkim izborima.

"Jedino što je izvjesno da je Lekić samo kandidat za odbornika, ali ne i za gradonačelnika. Tako ga, uostalom vide i partije koje su ga podržale na predsjedničkim izborima“, kaže se u saopštenju članice Izvršnog Odbora DPS-a Glavnog grada, Žane Filipović.

Prema njenim riječima, Front će izgubiti na izborima "pa građani neće znati da li se iza Lekića krije Slaven Radunović, Goran Danilović ili neko sličan".

Filipović je navela da su, komentarišući Lekićevu kandidaturu za nosioca liste u Pozitvnoj Crnoj Gori, izrazili velike sumnje u njegove menadžerske sposobnosti.

„U Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) su konstatovali da četiri decenije razlike u godinama u odnosu na njihovog nosioca nijesu prepreka za saradnju, a u istom prilogu se našla i „zamjerka“ što nije porijeklom iz Podgorice niti je rođen u njoj i zato što, praktično, nije živio u Crnoj Gori, a još manje u njenom Glavnom gradu“, dodala je ona.

Zbog toga, navela je Filipović, pitanje ostaje otvoreno da li je Lekić kandidat za odbornika ili gradonačelnika.

„Dok on lično ne potvrdi drugačije, on je kandidat za odbornika“, poručila je ona.

Filipović smatra da je nosilac liste DPS-a istovremeno i kandidat za gradonačelnika.

"Svi građani Podgorice ga znaju kao vrlo energičnog, uspješnog i pristupačnog čovjeka, koji je svoj život vezao za napredak Podgorice i Crne Gore. Slavoljub Stijepović još uvijek nema vidljive protivkandidate za čelnog čovjeka Podgorice", zaključila je Filipović.

Bonus video: