Pozitivna CG: Tražimo kontrolna saslušanja Konjevića, Radunovića...

"Svjedoci smo da u proteklim nedjeljama sve češće dolazi do fizičkih napada i maltretiranja zdravstvenih radnika"
53 pregleda 4 komentar(a)
Goran Tuponja, Foto: Amil Ibrahimagić
Goran Tuponja, Foto: Amil Ibrahimagić
Ažurirano: 24.03.2014. 11:59h

Zbog sve češćih napada na zdravstvene radnike, poslanik Pozitivne Crne Gore Goran Tuponja uputio je skupštinskom Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje Inicijativu za održavanje konsultativnog saslušanja ministra zdravlja Miodraga Radunovića, ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića, direktora Kliničkog centra Milana Mijovića, predstavnika USSCG Vladimira Pavićevića i Ljiljane Krivokapić iz SSCG.

"Svjedoci smo da u proteklim nedjeljama sve češće dolazi do fizičkih napada i maltretiranja zdravstvenih radnika", naglasio je Tuponja.

Poslanik Pozitivne je i naveo neke od tih primjera.

"Ulazak dva muškarca koji su se predstavili kao službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost, u operacionu salu, mladić ulazi u hirušku salu i tokom samog čina operacije prijeti hirurgu smrću", podsjetio je Tuponja.

Po njegovim riječima nadležni organi moraju pod hitno da reaguju.

"Kako smo o ovim nemilim događajima informisani samo putem sredststava javnog informisanja, mišljenja sam da Odbor Skupštine u čijem opsegu rada je i oblast zdravstva, trebamo dobiti valjanu informaciju od nadležnih državnih organa. Na taj način će Odbor biti u prilici da zauzme stav i predloži zaključke po ovom pitanju. Ovi događaji zahtijevaju reakciju skupštinskog odbora i mislim da nam je dužnost da pokušamo da pomognemo u rješavanju ovog problema“, objasnio je Tuponja.

Bonus video: