Iseljenici u Luksemburgu očekuju direktnu avio liniju sa zavičajem

Đukanović ocijenio da iseljenici, uzornim ponašanjem i radom, predstavljaju temelj dobrih odnosa Crne Gore i Luksemburga
65 pregleda 1 komentar(a)
Milo Đukanović iseljenici Luksemburg, Foto: Gov.me
Milo Đukanović iseljenici Luksemburg, Foto: Gov.me
Ažurirano: 24.03.2014. 08:17h

Predstavnici iseljeničkih udruženja u Luksemburgu u razgovoru sa premijerom Milom Đukanovićem posebno su se su interesovali za najavljeno otvaranje diplomatsko-konzularnog predstavništva Crne Gore u Luksemburgu i uspostavljanje direktne avionske linije na relaciji Podgorica-Luksemburg, kao i povoljnostima i mogućnostima za povratnike.

Đukanović je, kako je saopšteno iz VLade, ocijenio da crnogorski iseljenici, svojim uzornim ponašanjem i radom, kao i dobrom integracijom, predstavljaju temelj dobrih međudržavnih odnosa Crne Gore i Luksemburga.

"Premijer Đukanović je na sastanku sa iseljenicima u Luksemburgu, gdje živi jedna od najbrojnih zajednica iseljenika iz naše zemlje, iskazao zadovoljstvo zbog prilike da se sretne sa njima i zahvalio im na doprinosu afirmaciji Crne Gore. Premijer je upoznao sagovornike sa aktuelnim političkim, ekonomskim i integraciom procesima Crne Gore, pri čemu je posebno govorio o razvojnim projektima čija realizacija započinje ili je u toku. U tom kontekstu je posebno potencirana potreba jačeg aktiviranja razvojih potencijala i resursa na sjeveru Crne Gore, odakle potiče većina crnogorskih iseljenika koji danas žive u Luksemburgu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: