Zdravo Berane: Rukovodeće strukture opstruiraju rad opštine

"Koja se ogleda u neizvršavanju redovnih poslova i zadataka, naročito iz domena inspekcijskog nadzora, rada komunalnih i finansijskih službi"
4 komentar(a)
Berane, Foto: Wikipedia
Berane, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 21.03.2014. 17:33h

Koalicija Zdravo Berane optužila je aktuelne rukovodeće strukture u lokalnoj samoupravi u Beranama ukazujemo da opstruiraju normalno funkcionisanje te opštine.

Ta koalicija, koju čine Socijalistička narodna partija (SNP) i Demokratski front (DF), osvojila je vlast u Beranama na izborima održanim 9. marta.

Oni su upozorili odlazeću vlast da će, odmah nakon konstituisanja, preduzeti sve neophodne zakonske mjere na identifikaciji brojnih zloupotreba koje su, kako tvrde, učestale ovih dana.

Prema njihovim riječima, opština ovih dana doživljava opstrukciju normalnog funkcionisanja od rukovodećih struktura u lokalnoj samoupravi.

"Koja se ogleda u neizvršavanju redovnih poslova i zadataka, naročito iz domena inspekcijskog nadzora, rada komunalnih i finansijskih službi, kao i ostalih vitalnih opštinskih institucija", navodi se u saopštenju koalicije.

Oni su pozvali nadležne organe da ispitaju navode o tome da se ovih dana u pojedinim beranskim lokalima potpisuju raznorazne potvrde, kao službene isprave, o izvedenim radovima i izvršenim uslugama u predizbornoj kampanji.

"Da se otuđuje opštinska imovina iz pojedinih sportskih objekata, kao i da se nemilice troše preostala opštinska sredstva, računajući i ona od egalizacionog fonda za raznorazna plaćanja, kao i da je učestala gradnja objhekata bez ispunjavanja obaveza prema opštini", dodaje se u saopštenju.

Iz Koalicije Zdravo Berane tvrde da odlazeća vlast sve to radi kako bi stvorila utisak da se ne mogu isplatiti pripadajuće zarade opštinskim službenicima i namještenicima.

"Ili da se ne može očistiti gradski otpad, kako bi haos u gradu koji ostaje nakon njihovog odlaska pripisala koaliciji Zdravo Berane, koja još nije stupila na vlast", kaže se u saopštenju.

Iz SNP-a i DF-a podsjećaju da je jedno od obećanja u njihovoj izbornoj kampanji bilo puno preispitivanje finansijskog poslovanja i stanja u Beranama koje je prouzrokovala odlazeća vlast.

"I u tom smislu još jednom pozivamo Državnu revizorsku instituciju, kao i ostale nadležne organe, da se u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima, pozabave katastrofalnim rezultatima odlazećih vlasti, naročito sa aspekta zloupotreba i kršenja zakona", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: