Zbog Petnjice, Tuzi dalje od statusa opštine

Podsjećajući da je DPS izgubio vlast u Beranama, između ostalog, zahvaljujući formiranju opštine Petnjica, Bečić tvrdi da vlast neće rizikovati ponavljanje takvog scenarija
11 komentar(a)
Tuzi, Foto: Savo Prelević
Tuzi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.03.2014. 07:00h

Demokratska partija socijalista (DPS) neće dozvoliti formiranje opštine Tuzi, jer bi time izgubila značajnu bazu birača i rizikovala gubitak vlasti u Podgorici, slično situaciji u Beranama i Petnjici, ocijenio je nosliac liste SNP-a u glavnom gradu Aleksa Bečić.

Podsjećajući da je DPS izgubio vlast u Beranama, između ostalog, zahvaljujući formiranju opštine Petnjica u kojoj je imala oko 1.500 birača, Bečić tvrdi da vlast neće rizikovati ponavljanje takvog scenarija.

“Na parlamentarnim i predsjedničkim izborima opozicija je u Podgorici imala preko 5.000 glasova više od vlasti, a dok je bez glasova iz Malesije ta razlika skoro 10 hiljada. Jasno je da se zbog toga DPS neće odreći takvog rezervoara glasova”, smatra Bečić, koji ne očekuje da se pitanje statusa opštine Tuzi riješi prije 25. marta, kada se očekuje raspisivanje lokalnih izbora.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti" od 19. marta

Bonus video: