SNP: U novoj vlasti u Kolašinu neće biti mjesta za DPS

Socijalistička narodna partija (SNP) će, kako su saopštili, uraditi sve da DPS pošalje u političku istoriju
9 komentar(a)
Kolašin, Opština, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, Opština, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 18.03.2014. 16:05h

U novoj vlasti u Kolašinu neće biti mjesta jedino za Demokratsku partiju socijalista (DPS) i njihove kolege iz Grupe građana, a Socijalistička narodna partija (SNP) će, kako su saopštili, uraditi sve da ih pošalje u političku istoriju.

Iz te stranke su kazali da je, u susret lokalnim izborima u Kolašinu, javnosti radi i birača koji će odlučivati o sudbini grada koji je, naveli su, doveden u najtežu ekonomsku situaciju od uvođenja visepartijskog sistema u Crnoj Gori, jako bitno da se jasno i precizno izdefinišu neke stvari.

“Jasno je da su najviše odgovorni oni koji su odgovorni i za katastrofalno stanje na nivou države i to punih 24 godine, međutim što se Kolašina tiče, ima još onih koji treba da snose odgovornost”, poručio je potpredsjednik Opštinskog odbora SNP-a Kolašin Vladimir Martinović.

Prema njegovim riječima, grupacija koja je 2006. godine na prevarantski način omogućila da DPS dođe na vlast i zajedno sa DPS-om sprovodi pogubnu politku, takođe je odgovorna.

"Oni su, nažalost pripadali našoj partiji. Zarad svojih ličnih interesa, ambicija i strahova napustili su SNP, predvođeni sadašnjim predsjednikom skupštine opštine Kolašin i formirali takozvanu Grupu građana", naveo je Martinović.

Prema njegovim riječima, ta lokalna politička grupacija se i na prošlim lokalnim izborima 2010. godine predstavljala kao opoziciono orjentisana, ali, dodao je, samo prije nego što su birači izašli na glasanje.

“Koliko su bili opoziciono orjentisani govori činjenica su iste večeri po završetku izbora predvođeni sadašnjim predsjednikom skupštine Opštine Milom Šukovićem, potrčali u zagrljaj DPS-u sa uzajamnim čestitkama”, kazao je Martinović.

Bonus video: