Pravedna: Iskompromitovana ideja o demokratskoj državi

Iz Pravedne ocjenjujeno da je pravično što je DPS izgubio izbore u Beranama i da će biti ljekovito da tako bude i na svim predstojećim lokalnim izborima
2 komentar(a)
Berane izbori, Foto: Boris Pejović
Berane izbori, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.03.2014. 13:12h

Politička situacija je u Crnoj Gori je takva da će građani moći samo da biraju između manje ili više loših rješenja, ocijenjeno je iz Pravedne Crne Gore, koja smatra da je iskompromitovana ideja o prosperitetnoj i demokratskoj državi.

"Za početak, kada se sve sabere i oduzme, najmanje loše rješenje je da DPS bude poražen na izborima u Podgorici, što može pomoći da crnogorsko društvo izađe iz zemunice i pokuša da se energičnije suoči sa pitanjima od kojih će odlučujuće zavisiti naša budućnost", navodi se u saopštenju tog kluba.

Dodaje se da crnogorska politička klasa sve više gura državu u neizvjesnost i nespokoj, a vladajuća politička elita je iskompromitovala ideju o prosperitetnoj, pravednoj i demokratskoj državi.

"DPS, osim želje da vlada unedogled, nije pokazao ni minimum volje da se promijeni i postane podnošljiva partija. Đukanović i ostali partijski veterani, koji i lično predstavljaju prepreku ključnim reformama, napravili su od DPS-a bahatu stranku koja simboliše izborne mućke, privatnu pohlepu, prisvajanje države i identitetske manipulacije", kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da je pravično što je DPS izgubio izbore u Beranama i da će biti ljekovito da tako bude i na svim predstojećim lokalnim izborima.

Ostatak političkih snaga koje baštine državotvornu ideju, kako se navodi, ne uliva nadu ni djeluju ohrabrujuće.

"SDP, već odavno prezrela u krilu DPS-a, nije u stanju da se odluči - hoće li ostati Đukanovićeva posljednja linija odbrane ili će makar i zakašnjelo postati dio kakvih-takvih alternativnih političkih snaga. Pozitivna Crne Gore prihvata takozvanu državotvornu koaliciju nejasnih ciljeva i sve više ostavlja utisak koloritne račundžijske stranke sa neuvjerljivom političkom misijom", navodi se u saopštenju.

Ocjenjuje se da je Demokratski front, kao najjača opoziciona politička grupa, još "pod velikosrpskim mamurlukom i čije sumnjive reformske kapacitete ne može sakriti ni Lekićeva šminkerska retorika".

"I na kraju, dolazi SNP razapet između potajne želje da se pripoji DPS-u oslobođenom od Đukanovića i neutemeljene težnje da odlučujuće kreira opozicionu politiku", kaže se u saopštenju.

Bonus video: