Džafića ne treba saslušati samo zbog TV 777, ima tu još problema

Bojanić je pojasnio da je pokrenuo inicijativu zbog saopštenja Priređivača igara na sreću (UPIS) kojima se vrijeđaju poslanici
118 pregleda 4 komentar(a)
Abaz Džafić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Abaz Džafić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.03.2014. 20:02h

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu prihvatio je inicijativu Kolegijuma predsjednika Skupštine za kontrolno saslušanje direktora Abaza-Belog Džafića i članova Savjeta Agencije za elektronske medije na temu “Programski standardi u elektronskim medijima- dosljedna primjena Zakona o elektronskim medijima”. Na jučerašnjoj sjednici dogovoreno je da se saslušanje zakaže nakon konsultacija o tome koga će pozvati i o čemu će se raspravljati na sjednici.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić pojasnio je da je pokrenuo inicijativu zbog saopštenja Priređivača igara na sreću (UPIS) kojima se vrijeđaju poslanici, a koji se objavljuju u pojedinim medijima. Saopštenja UPIS-a objavljuju TV 777 i Pobjeda.

„Radi se o čuvenim slikokazima, pjesmicama i neprimjerenim napadima na nekoliko poslanika ove Skupštine. Jedini razlog tome je što su poslanici glasali ili im se stavovi razlikuju od interesa te grupacije“, kazao je Bojanić.

On je podsjetio da Zakon o elektronskim medijima definiše Agenciju kao nekoga ko treba da vrši nadzor nad njegovom primjenom. Dok je predsjednik odbora Rifat Rastoder kazao da treba konkretizovati temu saslušanja, kako se ono ne bi organizovalo samo zbog jedne TV, poslanik Force Genci Nimanbegu smatra da treba razgovarati i o radu pojedinih portala. Kao primjer je naveo portal RTCG.

“Objavili su da je utakmica između Kosova i Haitija održana na stadionu koji nosi ime teroriste Adema Jašarija. On je za Albance heroj, a pripadnici tog naroda plaćaju državnu televiziju”, kazao je on.

Bonus video: