Poslanici zaradili na neradu: Uzeli po 2.000 eura a zakona nema

Do dogovora i usvajanja preostalih pet zakona u Skupštini došlo je nakon rasprave na Kolegijumu predsjednika Skupštine
0 komentar(a)
Radna grupa za izradu izbornog zakonodavstva, Foto: Savo Prelević
Radna grupa za izradu izbornog zakonodavstva, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2014. 18:07h

Članovi Radne grupe za izborno zakonodavstvo zaradili su po 2. 000 eura za rad na setu izbornih zakona od kojih izmjene onog krovnog, Zakona o izboru odbornika i poslanika, još nijesu usvojene.

Osim toga, do dogovora i usvajanja preostalih pet zakona u Skupštini došlo je nakon rasprave na Kolegijumu predsjednika Skupštine.

Rad ovog skupštinskog tijela ukupno je poreske obveznike koštao 26.000 eura, jer je radnu grupa činilo 13 poslanika, sedam iz vladajuće koalicije i šest iz opozicije. Oni su mjesečno dobijali po 250 eura Za sjednice tokom avgusta poslanici su dobili duple nadoknade, pa su umjesto 250 zaradili po 500 eura. Izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika nijesu usvojene, jer su protiv njega bili poslanici DPS i manjinskih stranaka.

Članovi radne grupe iz DPS bili su Miodrag Vuković, Mevludin Nuhodžić, Milutin Simović i Predrag Sekulić. Bošnjačku stranku predstavljao je Suljo Mustafić, a HGI Ljerka Dragićević. U ime SDP član Radne grupe bio je Rifat Rastoder, ispred DF Goran Danilović, Milutin Đukanović i Branka Bošnjak, Pozitivne Azra Jasavić, a SNP-a Srđan Milić i Neven Gošović.

Radna grupa formirana je posebnim zaključcima Skupštine 31. maja 2013. nakon pritiska EU zbog afere Snimak i građanskog protesta.

Bonus video: