Abazović: Skupština da se više uključi u proces NATO integracija

Poslanik Pozitivne smatra da građani nijesu dovoljno informisani u evoatlantskim integracijama
24 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: ALFA Centar
Dritan Abazović, Foto: ALFA Centar
Ažurirano: 15.03.2014. 14:03h

Poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović smatra da Skupština Crne Gore nije dovoljno iskoristila nadzornu ulogu u NATO integracijama, i da u narednom periodu treba da se više uključi u taj proces.

„Nadzorna uloga parlamenta nije dovoljno iskorištena. I ranije smo predlagali da Odbor za međunarodne odnose održi sastanak sa slovenačkim ambasadorom, kako bi nam saopštio sve detalje kako se parlament te zemlje ponašao u tom procesu“, rekao je Abazović, podsjećajući da je Ambasada Slovenije kontakt Crnoj Gori sa NATO-om.

On je govoreći na REACT kampu u Čanju kazao da aktivnosti poslanika na temu evroatlantskih integracija do skoro nijesu postojale.„Meni je žao što ne znamo da odredimo šta su naši prioriteti. Sve stvari radimo kampanjski. Kad smo shvatili da je to važno i da je samit blizu, svi smo počeli da pričamo o NATO-u“, naveo je Abazović.

Smatra da građani nijesu dovoljno informisani u evoatlantskim integracijama, i dodaje da Vlada ima lošu strategiju.

NATO, prema riječima Abazovića, nije prioritetna tema za većinu stanovništva Crne Gore.

“Teme kao što su nezaposlenost, borba protiv korupcije, ekonomske teme, visina mjesečne zarade mnogo više interesuju građane”, kazao je Abazović na Reakt Alumni forumu, koji je Alfa centar organizovao u Čanju.

Bonus video: