DPS: Nadležni organi da utvrde autentičnost ukradenog materijala

"Slavlje opozicije u Berenama kulminiralo netrpeljivošću iskazanom prema nacionalnim manjinama u noći nakon izbora"
76 pregleda 9 komentar(a)
Glavni odbor DPS, Foto: Luka Zeković
Glavni odbor DPS, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.03.2014. 19:53h

Predsjedništvo DPS pozvalo je nadležne državne organe da sprovedu efikasnu istragu u vezi obijanja kancelarija DPS-a u noći između 4. i 5. marta, zatim napada koji su se dogodili 9.marta u privatnim kućama, kao i da daju odgovore javnosti o autentičnosti ukradenog materijala svojih aktivista.

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmtarani su rezulatati lokalnih izbora u Beranama kao i buduće aktivnosti partije u smislu pripreme za predstojeće izbore u 12 crnogorskih opština.

"I pored činjenice da je DPS osvojila najveći broj glasova u Beranama u odnosu na prethodne izborne cikluse, neračunajući rezulate iz Petnjice, to nije bilo dovoljno da se osvoji većina.

Povećanje broja mandata sa 16 na 17, zatim rast povjerenja građana od 6,7% u odnosu na rezulatat koalicije DPS-SDP-LP od prije dvije godine potvrđuju da politika Demokratske partije socijalista ima jako uporište i podršku građana Berana.

Predsjedništvo je izrazilo zabrinutost zbog nasilničkog ponašanja predstavnika pojedinih opozicionih partija prema aktivistima naše partije, koje je kulminiralo netrpeljivošću iskazanom prema nacionalnim manjinama u noći nakon izbora.

Predsjedništvo je pozvalo nadležne državne organe da sprovedu efikasnu istragu u vezi obijanja kancelarija DPS-a u noći između 4. i 5. marta, zatim napada koji su se dogodili 9.marta u privatnim kućama, kao i da daju odgovore javnosti o autentičnosti ukradenog materijala naših aktivista koji danima objavljuju pojedini mediji, a koje svakodnevno demantuju građani sa spornih spiskova", stoji u saopštenju.

Predsjedništvo je, takođe, izrazilo zadovoljstvo kampanjom partije u smislu promovisanja NATO vrijednosti.

Bonus video: