Norveška zadovoljna integracijama Crne Gore

Kako je ocijenjeno, sastanak predstavnika dva ministarstva bila je i prilika za potpisivanje Plana bilateralne saradnje za ovu godinu
55 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ivan Mašulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2014. 17:33h

Crna Gora je napredovala u evroatlantskim integracijama, a Norveška će joj pomagati na tom putu, saopšteno je danas na konsultacijama predstavnika crnogorskog i norveškog ministarstva odbrane.

Kako se navodi, norvešku delegaciju primio je pomoćnik ministra za politiku odbrane Ivan Mašulović, koji je informisao sagovornike o rezultatima koje je Crna Gora postigla u evropskim i evroatlantskim integracijama.

Kako je ocijenjeno, sastanak predstavnika dva ministarstva bila je i prilika za potpisivanje Plana bilateralne saradnje za ovu godinu.

Plan za ovu godinu sadrži devet aktivnosti, od kojih su posebno značajne aktivnosti u okviru DSSR projekta, saradnje u okviru Balkan Medical Task Force projekta kao i podrška PELT projektu.

"Potpukovnik Saša Jovanović je detaljno upoznao norvešku delegaciju o razvoju i reformi sistema odbrane Crne Gore, regionalnoj saradnji, učešću crnogorskih vojnika u međunarodnim misijama, kao i o planovima u narednom periodu", kaže se u saopštenju.

Predstavnici Ministartstva odbrane Norveške kazali su da su zadovoljni rezultatima koje je Crna Gora ostvarila na putu evroatlanskih integracija.

"Oni su izrazili punu podršku i spremnost za dalju saradnju i pomoć Crnoj Gori na putu ka članstvu u NATO", navodi se u saopštenju.

Bonus video: