Pozitivna CG: DPS u Bijelom Polju upisao nekoliko hiljada glasača iz regiona

Vidljiva razlika od nekoliko hiljada “viška” u biračkom spisku je, kako tvrde, očigledan predizborni kapital DPS-a
53 pregleda 8 komentar(a)
izbori, glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
izbori, glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.03.2014. 14:16h

Pozitivna Crna Gora Bijelo Polje, uoči predstojećih izbora, ukazuje na ozbiljne neregularnosti u biračkim spiskovima u ovoj opštini.

"U birački spisak upisano je 40.260 građana, a prema posljednjem popisu opština Bijelo Polje broji 46.676 stanovnika od kojih je više od 11.400 maloljetnih, po Monstatu", naveli su iz Pozitivne.

Vidljiva razlika od nekoliko hiljada “viška” u biračkom spisku je, kako tvrde, očigledan predizborni kapital DPS-a.

"Riječ je uglavnom o Bjelopoljcima, koji su državljani neke od susjednih zemalja ili država Zapadne Evrope u kojima i ostvaruju svoje biračko pravo. Stoga je logično da budu izbrisani iz biračkog spiska, kako to zakon nalaže. U cilju animiranja 'fantomskih' birača, izuzetno neodgovorna lokalna vladajuća klasa umjesto da rješava nebrojene probleme grada, organizuje partijske izlete u susjednoj državi. U svrhu aktiviranja ovih birača, a u susret lokalnim izborima tokom prethodnog vikenda vladajuća klasa je organizovala u Sarajevu tzv. 'Dane Bijelog Polja", saopšteno je iz Pozitivne, dodajući da je trošak dvodnevnog boravka u Sarajevu za 30-tak osoba, uglavnom lokalnih funkcionera, plaćen je iz opštinske kase.

U Pozitivnoj kažu da su sigurni da će građani Bijelog Polja na predstojećim izborima prepoznati "brojne višedecenijske zloupotrebe bjelopoljske vlasti" i ukazati povjerenje toj partiji.

"Pozitivnoj Crnoj Gori koja ima kapaciteta da sa novim, odgovornim i profesionalnim kadrom stvori uslove za razvoj drugačije boljeg i evropskog Bijelog Polja", zaključili su iz Pozitivne Crne Gore.

Bonus video: