O čemu ćute i opozicija i vlast: Pronašli i stotine eura u štabu DPS-a

Opozicija ćuti da je ne optuže za razbojništvo, a vlast jer je to dokaz da su isplaćivali birače
57 komentar(a)
Berane novac, Foto: Facebook/Zdravo Berane
Berane novac, Foto: Facebook/Zdravo Berane
Ažurirano: 14.03.2014. 15:18h

Aktivisti koalicije “Zdravo Berane” prilikom upada u jedan od tri izborna štaba DPS u Beranama zatekli su i zaplijenili određenu količinu novca koja je, kako pretpostavljaju, korišćena za podmićivanje birača, potvrđeno je “Vijestima” iz više izvora iz tih partija.

Prema jednom izvoru, riječ je o 700 do 800 eura, dok drugi izvor tvrdi da je riječ o iznosu od oko 5.000 eura.

Sagovornici “Vijesti” iz opozicije na državnom nivou, tvrde da DPS nije želio da pominje novac jer bi to bio još jedan od dokaza da su kupovali glasove, dok u suprotnom taboru strahuju da bi ih DPS i institucije koje kontrolišu, policija i tužilaštvo, mogli optužiti za razbojništvo.

Prema spekulacijama unutra opozicije, aktivisti “Zdravo Berane” su odmah uništili novac, kako su im i sugerisali pravnici iz njihovih partija.

U zvaničnim saopštenjima i izjavama koalicije “Zdravo Berane” i DPS-a ne pominje se da je novac nađen i oduzet. Predsjednk beranskog odbora Nove Radojica Živković kazao je sinoć da nema informacije o oduzetom novcu: “Nemam tu informaciju, stvarno ne znam. Nisam bio sa tim momcima, imao sam druge obaveze. Nisam čuo za to i ne znam o tome ništa. Pitajte ove što su bili tamo”.

I politički direktor DPS-a Tarzan Milošević, kaže da “nema nikakvu informaciju da je novac bio tamo i da su oni krali taj novac”: Nego ne znam što su sve ukrali, oni su ljudima u kuću ušli. Oni ne samo da su krali dokumentaciju, oni su nama prije toga ukrali lap-topove i sad na osnovu toga štampaju spiskove i prave scenario. Ipak mi polako ulazimo u trag tome i nadam se da ćemo vrlo brzo doći do prave informacije”. Milošević je rekao da su policiji prijavili sve što im je ukradeno na dan izbora, ali da ne zna da li je u prijavi naveden i novac.

“Ne znam ja, ima prijava u policiji. Ne bih želio ni te ljude da diram da li je njima neko ukrao novac ili nije”, kazao je on.

Milošević tvrdi da je notorna neistina da DPS potkupljuje birače i vrši pritisak na njih. On je u pismu šefu Delegacije EU Mitji Drobniču naveo da je u Beranama riječ o “pljački, fizičkim napadima...”

Bonus video: