Mandić: Da su izbori u Beranama bili fer, DPS ne bi osvojio ni 10 mandata

Mandić je naglasio da opozicija zna kako da se sačuva izborni rezultat na lokalnim izborima koji će se održati na proljeće
54 pregleda 15 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Andrija Mandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.03.2014. 16:35h

Zloupotrebe koje je Demokratska partija socijalista (DPS) sprovodila tokom izbora u Beranama je neophodno ispitati i sankcionisati one koji su ih činili, poručeno je iz Nove srpske demokratije (NOVA).

Predsjednik Nove, Andrija Mandić, razgovarao je danas sa ambasadorom Velike Britanije, Ianom Vitingom.

Mandić je, kako se navodi u saopštenju, upoznao Vitinga sa dešavanjima nakon izbora u Beranama i istakao da je neophodno do kraja ispitati i sankcionisati sve zloupotrebe koje je DPS vršio tokom izbornog procesa u toj opštini, a za koje postoji mnogo dokaza sa kojima je upoznata i cjelokupna javnost.

On je kazao da DPS u Beranama ne bi osvojio ni deset mandata da su izbori održani u fer i demokratskoj atmosferi, i podsjetio da se DPS služio sličnim metodama i kada je pokrao predsjedničke izbore.

Mandić je naglasio da opozicija zna kako da se sačuva izborni rezultat na lokalnim izborima koji će se održati na proljeće.

Madić je kazao da je neophodno doći do dogovora u vezi izbornog zakonodavstva, i da ne smije biti opstrukcija vlasti koja je, kako je rekao, zainteresovana da zadrži stanje u kome je mogla da se bavi malverzacijama i zloupotrebama.

"Novi zakon bi mogao dovesti do većeg stepena povjerenja u izborni proces i u dobrom dijelu bi spriječio nepravilnosti i nezakonite radnje, i zato je u prvom redu važna elektronska identifikacija birača, kao i novi način kontrole glasanja putem pisma", saopštio je Mandić.

On je istakao da je Crna Gora jedina država bivšeg istočnoevropskog bloka u kojoj nije došlo do smjene vlasti, i to zbog zloupotreba aktuelnog režima, ali da je zrelo vrijeme za promjene.

"Sistem je obolio, najvažnije institucije ne funkcionišu već se samo nalaze u službi očuvanja jedne višedecenijske vlasti, i zato je neophodno da se što prije dese promjene nakon kojih bi došlo do demokratizacije i uspostavljanja vladavine prava", naveo je Mandić

Bonus video: