Popović: Nisam vlasnica kuće u kojoj se desio incident

Koalicija „Zdravo Berane“ je na dan izbora izdala saopštenje o mjestima gdje aktivisti DPS dijele novac
293 pregleda 1 komentar(a)
Berane izbori, Foto: Tufik Softić
Berane izbori, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 12.03.2014. 17:06h

Sudija Osnovnog suda u Beranama Dubravka Popović demantovala je danas saopštenje koalicije „Zdravo Berane SNP – DF“ u kojem se navodi da je vlasnik kuće, odnosno prostora u kojem je „na dan izbora Demokratska partija socijalista dijelila novac svojim članovima i aktivistima“.

„Vlasnik poslovnog prostora u kome se desio predmetni incident, u prizemlju kuće, je Osmanović Osman, brat moga supruga. Isti je vlasnik dva poslovna prostora u prizemlju kuće i prvog sprata porodične kuće. Poznato mi je samo da je on u svojim poslovnim prostorima držao kafanu i koristio ih za druge namjene“, saopštila je Popović.

Koalicija „Zdravo Berane“ je na dan izbora izdala saopštenje o mjestima gdje aktivisti DPS dijele novac, pri čemu je kao jedno od mjesta označena „kuća sudinice Dubravke Popović i njenog supruga Tafa Osmanovića“.

Popović je objasnila da je od svega tačno da sa svojim suprugom i mlađim sinom živi u potkrovlju „predmetne porodične kuća u stambenom prostoru površine 75 kvadrata.

„Vlasništvo u ovoj kući, osim mog supruga, imaju još tri brata. Predmetne činjenice poznate su većini građana Berana, a podaci o vlasništvu nalaze se u katastru, o čemu pružam na uvid posjedovni list. Podaci o vlasništvu za mene i mog supruga nalaze se na sajtu Komisije za sprječavanje konflikta interesa Crne Gore. Objavljivanje neistinitih i netačnih informacija vezanih za moju ličnost i funkciju sudije koju obavljam teško pogađa kako mene, tako i moju porodicu, jer sam dovedena u vezu sa navedenim događajima bez ikavog osnova, jer meni nijesu mogle biti ni poznate bilo kakve činjenice u vezi predmetnih događaja“, saopštila je Popović u reagovanju.

Bonus video: