Vešović: Slogan zdravo Berane u nastavku znači zbogom Crna Goro

"Da je sreće,svoj uspjeh bi slavili klicanjem Crnoj Gori i isticanjem njene zastave"
50 pregleda 82 komentar(a)
Berane izbori, Tarzan Milošević, Foto: Boris Pejović
Berane izbori, Tarzan Milošević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.03.2014. 15:25h

"Ikonografija koalicije SNP-a i DF u noći nakon izbora u Beranama pokazala je njihovo pravo lice i stvarne političke namjere. Ni nakon osam godina od obnove državne nezavisnosti, strast prema antidržavnom projektu ne jenjava", ocijenio je portparol Demokratske partije socijalista Časlav Vešović.

On kaže da SNP i DF prkose građanskoj Crnoj Gori "bez ijednog obilježja države u kojoj su rođeni i u kojoj žive, isticanjem zastave i klicanjem imena druge države".

"Sada je jasno zašto je njihov slogan -zdravo Berane, jer su nastavku htjeli da poruče - zbogom Crna Goro. To im nećemo dozvoliti.

Da je sreće,svoj uspjeh bi slavili klicanjem Crnoj Gori i isticanjem njene zastave. Svakako, to bi bilo prihvatljivo, jer izbori postoje da bi građani birali vlast koju žele. Međutim, slaveći pobjedu u Beranama, DF i SNP nijesu uspjeli da prikriju svoju želju,koju potiskuju osam godina, da izmijene referendumsku volju građana Crne Gore", navodi Vešović.

Vešović kaže da je rezultat u Beranama potvrdio da je Demokratski front "samo novo ime Nove srpske demokratije i ništa više".

"Dio tog saveza, koji je navodno crnogorski, dokazano ne postoji. Čak i njihov zajednički lider, koji je na dan referenduma imao pametnija posla nego da pomogne svojoj državi da obnovi međunarodni suverenitet, se neće zapitati kakvu to političku grupaciju predvodi i kuda ga ona vodi. Lider NOVE u izbornoj noći je opet prizivao „proljeće“, aludirajući na arapsko koje je donijelo i dan danas donosi brojne žrtve i krvoproliće. Priželjkuje li to Front?

Po već viđenom scenariju, akumulisanu energiju su odmah konvertovali u netrpeljivost prema pripadnicima nacionalnih manjina, koji su lojalni građani Crne Gore, sa svim jednakim pravima i slobodama. Crna Gora je građanska država, koju jedinstvo različitosti čine bogatijom. To bogatstvo ćemo, uprkos svim izazovima, znati da sačuvamo", zaključuje Vešović.

Bonus video: