Vuksanović: Bio sam u inspekciji, a ne zbog izbora

Vuksanović tvrdi da vikendom obilazi crnogorske gradove
162 pregleda 11 komentar(a)
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.03.2014. 20:53h

Direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović potvrdio je da je u nedjelju bio u Beranama, ali tvrdi da nije bio zbog izbora.

Koalicija "Zdravo Berane" na svojoj Fejsbuk stranici objavila je fotografije više službenih auta, među kojima i auto "mazda" oznaka PG MN717, koji koristi Uprava za inspekcijske poslove. Auto je, kako se vidi na fotografiji, bio parkiran ispred sjedišta beranskog DPS-a.

Vuksanović je “Vijestima” kazao da je bio u Beranama, da je auto vozio njegov vozač i da tu neme nikakve misterije.

“To sa izborima nema nikakve veze, niti je to vozilo bilo tamo da bi uticalo na bilo šta. Ni u kakvoj varijanti nema razloga da to vozilo bude predmet neke posebne pažnje. I za druge vikende sam po Crnoj Gori, i u Beranama i u Bijelom Polju, jer imam inspekcije koje su svuda na terenu”, kazao je Vuksanović.

Iz Uprave je juče “Vijestima” saopšteno da je službeno vozilo Uprave korišćeno u skladu sa propisima i da nije došlo do zloupotrebe korišćenja.

“Vozilo je korišteno prema dinamičkom planu aktivnosti tokom cijele prethodne sedmice radi obavljanja poslova iz nadležnosti Uprave na području sjeverne regije. Konkretno, vozilo je 9. marta bilo parkirano na gradskom parking prostoru u skladu sa članom 59 stav 1 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, prema kojem je prilikom prakiranja vozač dužan da vozilo parkira na parking mjestu predviđenom za parkiranje te vrste vozila”, saopšteno je iz Uprave.

U Beranama je uslikan i auto, kombi Uprave šuma registracije PG CG024.

Bonus video: