Funkcioneri "Zdravo Berane" dali izjave u policiji zbog sumnje u izboru krađu

Živković kazao da to što je dato policiji je dovoljno da se pokrene krivičnu odgovornost protiv svih učesnika u političkoj korupciji
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2014. 19:43h

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Radojica Živković dao je izjavu u beranskoj policiji na okolnosti prijave u kojoj je od Uprave policije, zajedno sa još četiri poslanika i funkcionera SNP i DF, tražio da na dan izbora prekinu izbornu krađu i dijeljenje novca u štabovima Demokratske partije socijalista (DPS).

"Ja sam im predao fotokopiju dokumentacije koja se već nalazi na Facebook profilu Zdravo Berane. Oni su tražili da ima dam originale, što sam ja odbio da učinim. Rekao sam da kopije odgovaraju originalima, a da se originali dobro čuvaju", kazao je Živković.

Prema njegovim riječima to što je dato policiji sasvim je dovoljno da pokrene krivičnu odgovornost protiv svih učesnika u političkoj korupciji, a posebno protiv organizatora, odnosno visokih predstavnika i funkcionera Demokratske partije socijalista.

"Mi imamo mnogo više dokumentacije koja će, kada dođe vrijeme, sva biti data na uvid javnosti, državnim i imeđunarodnim instucijama. Izrazio sam negodovanje zbog čega policija nije sama postupila po našoj prijavi, i na taj načina sama, kao državni organ, došla do dokaza koje sada od nas traže. Umjesto toga, oni su obezbjeđivali mjesta gdje se to radilo", kazao je Živković.

TV Vijesti, Boban Obradović

U odvojenim terminima izjave policji u Beranama dali su funkcioneri DF Radovan Asanović i Zoran Marsenić.

"Dragoslav Šćekić je danas bio odsutan, a Milutin Đukanović i Zoran Miljanić su, koliko je meni poznato, izjave davali u Podgorici", kazao je Živković.

Izjavu policji dao je i budući odbornik koalicije Zdravo Berane Velimir Bato Đurišić, koji je odbio da preda dokumentaciju. Kao i Živković, i on smatra da je policija imala dovoljno vremena da reaguje i zaustavi podjelu novca u štabovima DPS.

Vanredne lokalne izbore u Beranama obilježili su brojni incidenti, a koalicija Zdravo Berane najavila je podnošenje krivičnih prijava protiv članova Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzana Miloševića, Svetozara Marovića, Buda Dabetića, Vuke Golubovića, Ervina Mandžukića, Voja Vujovića, Irvina Masličića i Fahrudina Hadrovića, zbog, kako tvrde, kupovine ličnih karata i kupovine glasova.

Aktivisti koalicije "Zdravo Berane" ušli su prije toga na dva mjesta gdje su aktivisti DPS-a navodno dijelili novac glasačima, u mjesnim zajednicama Park i Lim od kojih je prvo u centru grada, a drugo u naselju Talum, oduzeli obimnu dokumentaciju koja, kako su kazali, svjedoči o izbornim mahinacijama DPS i ucjenjivanju i plaćanja birača.

Među tom dokumentacijom je, kako su "Vijesti" već objavile, i rokovnik jednog lokalnog funkcionera Demokartske paritije socijalista, u koji je zapisano mnogo detalja o kupovini i pritiscima na glasače.

U Beranama vlada velika nervoza među funkcionerima i članstvom DPS-a kao i glasačima te partije nakon najave da će biti podnijete krivične prijave protiv svih za koje se sumnja da su na dan izbora davali i primili novac.

Galerija

Bonus video: