Radunović: DPS u Beranama nije kupovala glasove

"Mi smo smatrali da imamo najbolju listu i nabolji program, građani su odlučili drugačije i neka im je srećno", kazao je Radunović
93 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2014. 21:36h

Demokratska partija socijalista (DPS) nije u Beranama kupovala glasove, a za nasilje koje se dogodilo u tom gradu odgovorni su članovi SNP-a i DF-a, saopštio je gostujući u dnevniku Televizije Crne Gore funkcioner DPS-a Miodrag Radunović.

"Nije tačno da je Demokratska partija socijalista davala pare, da bi kupovala glasove", poručio je Radunović.

On je kazao da ono što se dešavalo u Beranama na dan glasanja, nije pitanje izbora već nasilja.

Najavio je i nove krivične prijave protiv onih koji su u Beranama vršili nasilje.

"Mi smo smatrali da imamo najbolju listu i nabolji program, građani su odlučili drugačije i neka im je srećno", kazao je Radunović.

On je ponovio da je DPS osvojila više glasova nego na prethodnim izborima i da je pojedinačno najjača partija u Beranama.

DPS: Od nasilnika prave heroje

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da koalicija SNP-a i DF, uz "svesrdnu pomoć pojedinih opozicionih medija i nevladinih organizacija, od nasilnika i lopova nastoje da naprave heroje".

"Mi smo već godinama navikli da ti politički centri, koji su uvijek bili protiv interesa Crne Gore, lažima stvaraju vrijednost o svima koji su protiv demokratski izabrane vlasti o Crnoj Gori, ali slučaj u Beranama je prevazišao već zabrinjavajući nivo njihove neodgovornosti i drskosti. Danas su za njih heroji naoružane osobe koje su upale u privatne kuće poštenih i skromnih ljudi, koji su ih tukli, prijetili im i krali od njih dokumentaciju".

Politički direktor DPS-a Tarzan Milošević u izbornom štabu partije u Beranama

"Za mete svog napada nezdrava koalicija je izabrala domaćinstva i naselja gdje stanuju građani koji pripadaju nacionalnim manjinama. Za pritiske nas optužuje politička skupina, koja je gotovo na svakom biračkom mjestu organizovala grupe po desetak osoba, koje su vršile uticaj na birače da slobodno izraze svoju političku volju. Svoju agresivnost i vjersku netrpeljivost i sada, dva dana nakon izbora, pokušavaju da pripišu DPS-u. To je jednako istina koliko i neozbiljna optužba SNP da smo sami pljačkali naše prostorije", saopšteno je iz DPS-a.

U toj partiji navode da sada čekaju "da kažu da smo mi ispred njihovih prostorija dizali tri prsta i nosili zastave druge države".

"Materijali kojima prijete, ništa ne dokazuju, osim što pomažu nadležnim organima da lakše dođu do istine, jer se provalnici i lopovi hvale svojim djelima. Na dan izbora i tokom kampanje, DPS nije prekrišila nijedan zakon, niti je zloupotrijebila svoj položaj u vlasti. Ali zato nezdrava kolicija jeste tukla, krala i obijala. Ne dovodimo u pitanje izbornu volju građana, ali onaj koji bije, krade i upada u tuđe posjede moraće da odgovara, koliko ga godi štitila opozicija, njeni mediji i nevladine organizacije", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Galerija

Bonus video: