SDP: Prihvatamo poruku birača u Beranama

Kako je saopšteno iz Medijskog pula SDP-a, ta partija je na izborima u Beranama osvojila 471 glas i sa tim rezultatom bila treća lista od 11 koje su učestovale
93 pregleda 10 komentar(a)
Berane izbori 2014, Foto: Boris Pejović
Berane izbori 2014, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.03.2014. 13:32h

Socijaldemokratska partija (SDP) nije zadovoljna što za par desetina glasova nije uspjela da dobije mandat u lokalnom parlamentu u Beranama, što joj je bio cilj, a mora prihvatiti poruku birača da nijesu zadovoljni učincima dosadašnje vlasti.

Kako je saopšteno iz Medijskog pula SDP-a, ta partija je na izborima u Beranama osvojila 471 glas i sa tim rezultatom bila treća lista od 11 koje su učestovale na izborima.

“Nijesmo zadovljni time što smo za par desetina glasova nijesmo uspjeli da dobijemo mandat što nam je bio i cilj u ovoj kampanji”, kaže se u saopštenju SDP-a dostavljenom agenciji MINA.

Prema njihovim riječima, razdvajanjem opštine Petnjica iz sastava Berana veći dio pristalica SDP-a je ostao u novoosnovanoj opštini u kojoj je ta partija na prvim izborima osvojili 35 odsto ili 1.102 glasa.

“Na zadnjim lokalnim izborima na kojima smo nastupili samostalno na području cijele opštine (Berane i Petnjica) osvojili 971 glas, dok smo sada u razdvojenim gradovima došli do podrške 1.573 građana čime pokazujemo zbirni rast povjerenja od 60 odsto”, naveli su iz SDP-a.

Oni su kazali da ono što hrabri, pored rasta povjerenja građana, jeste dolazak novih mladih ljudi koji će, kako su naveli, činiti okosnicu novog odbora u narednom periodu.

Iz SDP-a su rekli da je poruka birača da nijesu zadovoljni učincima dosadašnje vlasti i da tu poruku ta stranka mora prihvatiti.

“Svima nama ostaje obaveza, bili u parlamentu ili van njega, bili u vlasti ili opoziciji da pokažemo da Berane može bolje i damo doprinos razvoju grada”, zaključili su iz SDP-a.

Bonus video: