Medojević i Miljanić: Načelnik beranskog CB nije učinio ništa da se krađa spriječi

"Podtsrekivače i organizatore procesuirati, odnosno privesti"
0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Nebojša Medojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.03.2014. 12:17h

Poslanici Nebojša Medojević i Zoran Miljanić podnijeli su zahtjev za pokretanje istrage kojom će biti obuhvaćeno "drastično kršenje zakona " od strane visokih funcionera i aktivista DPS na dan izbora u Beranama.

"Dana 09.03. u više navrata aktivisti i funkcioneri DF su na licu mjesta u Beranama dobili informacije sa terena da na više mjesta službena lica policije obezbjeđuju nelegalne punktove na kojima se vrši kupovina glasova birača, gotovim novcem nepoznatog porijekla".

I pored našeg obevještena u pisanoj formi istoga dana, načelnik CB Berane nije ništa učinio da se vršenje navedenih krivičnih djela spriječi i da se počinioci, podtsrekivači i organizatori procesuiraju odnosno privedu i procesuiraju po zakonu.

Imajući to u vidu, a s obzirom na posledice koje su nastupile zbog svjesno nečinjenje načelnika CB Berane, cijenimo da su se stekli svi uslovi da odmah reagujete u skladu sa vašim ovlašćenjima i naložite otvaranje postupka unutrašnje kontrole za preispitivanje postupanja načelnika i drugih službenih lica iz CB Berane, i moguće drugih ovlašćenih lica učesnika vršenja navedenih krivičnih djela", stoji u pismu.

U obraćanju dvojice poslanika apeluje se na Raška Konjevića da u što razumnijem vremenskom periodu povede istragu.

Bonus video: