SNP Pljevlja: Kazna Kovačevića epilog pritisaka iz DPS-a

SNP vjeruje da je ovo početak kraja "manipilacija, praznih obećanja i ponižavanja građana od strane DPS-a i njihovih aktivista"
56 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 10.03.2014. 15:28h

Opštinski odbor SNP Pljevlja saopštio je da je izricanje novčane kazne od 1.500 eura Rajku Kovačeviću, šefu opšte službe u rudniku olova i cinka "Gradirmontenegro" konačni epilog samo jednog od mnogih slučajeva otvorenih pritisaka DPS-a na birače uoči svakih izbora.

Kovačević je kaznjen zbog krivičnog djela povrede slobode prilikom glasanja radnika te kompanije, Milenka Krstonijevića,

"Ne ulazeći u primjerenost kazne učinjenom krivičnom djelu i njenu djelotvornost i preventivno dejstvo na buduće ponašanje aktivista ove partije, ipak, moramo da konstatujemo da su se stvari pokrenule sa mrtve tačke i da je „led“ u koji su bile zamrznute nezakonite radnje, DPS-ovih političkih inženjera toku predizbornih kampanja, nezadrživo počeo da se topi", piše u saopštenju.

OO SNP Pljevlja vjeruje da je ova presuda Osnovnog suda u Pljevljima početni korak ka vraćanju povjerenja u sudsku vlast.

Osvrćući se na jučerašnje događaje u Beranama po pitanju otkrivanja zloupotreba od strane vlasti, SNP vjeruje da je ovo početak kraja "manipilacija, praznih obećanja i ponižavanja građana od strane DPS-a i njihovih aktivista".

"Ubijeđeni smo da će im za sva buduća (ne)djela u svim njihovim malverzacijama najveća brana biti građani, svjesni situacije u koju su dovedeni, a odgovorni za svoju i budućnost svoje djece", zaključuje se.

Bonus video: