DPS izgubio i pare i Berane, Šćekić kandidat za gradonačelnika

Cenzus, koji je iznosio nešto više od 500 glasova, nijesu prešle SDP, Pozitivna, Bošnjačka stranka, NS, DSS, srpski radikali, Stranka penzionera, Jugoslovenski komunisti, Srpska lista
407 pregleda 394 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2014. 16:48h

Nosilac liste "Zdravo Berane" Dragoslav Šćekić će biti kandidat za gradonačelnika Berana, kazao je Srđan Milić za TV Vijesti.

Koalicija “Zdravo Berane” SNP - DF u Beranama preselila je u opozicione klupe Demokratsku partiju socijalsta (DPS) koja nije uspjela da nadoknadi birače nakon što je Petnjica postala samostalna opština.

To je drugi neuspjeh DPS-a u kratkom roku, nakon što nije uspio da formira većinu u Ulcinju.

Nakon izbora na Cetinju, gdje je DPS slavio

SNP i DF osvojili su, prema preliminarnim rezultatima, oko 46,5 odsto glasova ili 18 mandata, dva više nego što je osvojila nešto šira opoziciona koalicija “Bolja Crna Gora” na lokalnim izborima 2010, a što je dovoljno za apsolutnu vlast. DPS je osvojio oko 43 odsto glasova ili 17 mandata, dva manje nego što je u prošlom sazivu lokalnog parlamenta imao u koaliciji sa SDP-om koja je imala tri odbornika.

Cenzus, koji je iznosio nešto više od 500 glasova, nijesu prešle SDP, Pozitivna, Bošnjačka stranka, NS, DSS, srpski radikali, Stranka penzionera, Jugoslovenski komunisti, Srpska lista.

Za koaliciju SNP-a i DF-a juče je glasalo 8. 270 birača, što je oko 50 glasova manje nego na posljednjim lokalanim izborima, ali za 900 glasova više nego na parlamentarnim ili 400 više nego na predsjedničkim.Za DPS je juče glasalo 7. 729 birača, što je za oko 550 glasova bolji rezulata nego na parlametarnim izborima na kojima su nastupili u koaliciji sa SDP-om, ili za 380 glasova bolji skor nego na posljednjim lokalnim izborima.

Opozicija u Beranama slavi pobjedu: Narod je htio promjene i dobio ih je >>>

DPS: Laži DF i SNP-a se nastavljaju >>>

Oko 10 časova, dva sata nakon zatvaranja birališta, počelo je slavlje u štabu “Zdravo Berana”. Nakon skandiranja “Dado, Dado” i vijorenja trobojki u raznim varijantama pred okupljene je izašao nosilac liste Dragoslav Šćekić.

“Narod je htio promjene i dobio ih je. Htio je zdravo Berane i dobio je zdravo Berane...”, rekao je "Vijestima" Šćekić.Lideri opozicije Andrija Mandić, Srđan Milić, Milutin Đukanović, Aleksandar Damjanović... sa oko 1. 000 okupljenih pristalica prošetali su glavnom ulicom na čijem kraju ih je sačekao kordon policije, postavoljen 100 metara od centrale DPS-a. Oni su saopštili da samo žele sa pozdrave gubitnike, nakon čega su u svom štabu nastavili slavlje. Na drugoj stani, DPS je priznao poraz oko pola sata prije ponoći.

Na birališta je izašlo oko 76 odsto upisanih birača. Predsjednik OIK-a Berane, Veselin Došljak kazao je da im do 19 sati nije dostavljen nijedan prigovor.

Galerija

Bonus video: