DPS: Laži DF i SNP-a se nastavljaju

Iz te partije dodaju da su, nakon fizičkog napada na njihove aktiviste, "sada preuzeli ulogu policije i tužilaštva, pa lažno optužuju, presuđuju, upadaju u privatne kuće i tuku"
5 komentar(a)
izbori, glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
izbori, glasanje, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.03.2014. 16:37h

Na optužbe koalicije Zdravo Berane da su u aktivisti Demokratske partije socijalista u tom gradu kupovali lične karte i glasove, reagovali su iz DPS-a.

"Laži DF i SNP-a se nastavljaju. Oni koji su upali u privatne prostorije, ugrozili porodičnu privatnost ljudi i izvršili fizičko nasilje nad pojedincima, nastoje da izmišljenim papirima sakriju svoju pravnu odgovornost za kršenje temeljnih ljudskih prava.

U nadi da će sa sebe skinuti odgovornost za jutrošnje fizičko nasilje nad aktivistima DPS-a, koalicija SNP i DF pribjegla je ekspresnom smišljanju još jedne lažne optužbe na adresu naše partije", navodi se u saopštenju DPS-a.

Iz te partije dodaju da su, nakon fizičkog napada na njihove aktiviste, "sada preuzeli ulogu policije i tužilaštva, pa lažno optužuju, presuđuju, upadaju u privatne kuće i tuku".

"Takvi događaji nijesu zabilježeni u crnogorskom političkom životu ni kada se odlučivalo o najosjetljivijim državnim pitanjima", navodi se u saopštenju DPS-a.

DPS poziva nadležne državne institucije da reaguju u skladu sa crnogorskim zakonima, zaštite regularnost izbornog procesa i omoguće građanima da neometano ostvare svoja građanska prava.

Bonus video: