Đukanović o opoziciji: Ne znaju šta bi i zato gube

Prema njegovim riječima niko nema ozbiljnijih dilema uoči ovih izbora jer je DPS „u prethodnih sedam izbornih procesa u sedam opština ubjedljivo pobjeđivao"
0 komentar(a)
DPS Berane, Foto: Tufik Softić
DPS Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 07.03.2014. 07:48h

Predsjednik Demomokratske partije socijalista Milo Đukanović ocijenio je da njihova politička konkurencija ne zna šta bi i optužio je da „imaju samo rušilačku energiju prema DPS-u“.

„Osjećaju da im DPS svojom superiornošću zatvara mogućnost da dostignu nerealno postavljeni cilj, da oni budu na vlasti, za šta očigledno nemaju kadrovskih i programskih kapaciteta“, kazao je Đukanović na završnoj konvenciji DPS-a u Beranama.

Prema njegovim riječima niko nema ozbiljnijih dilema uoči ovih izbora jer je DPS „u prethodnih sedam izbornih procesa u sedam opština ubjedljivo pobjeđivao”.

On je izrazio ubjeđenje da će DPS na izborima u nedjelju biti ne samo najjača partija, i ne samo doći do najmanje osamnaest mandata, što će joj garantovati da vrši vlast, nego samim tim doći do snažnog unapređenja izbornog rezultata kroz obezbjeđivanje nove podrške biračkog tijela u Beranama, nakon odvajanja Petnjice od Berana.

Đukanović je ipak kazao da „iskustvo uči da smo pobijedili tek nakon što stvarno pobijedimo“.

„Još jednom porazgovarajmo sa svima sa kojima možemo da porazgovaramo, da ih ubijedimo da je zaista u najboljem interesu svakog od njih pojedinačno, u najboljem interesu njihovog potomstva, da podrže politiku koja otvara evropsku perspektivu pred Crnom Gorom“, kazao je Đukanović.

On se osvrnuo na put koji je Crna Gora prošla „tokom posljednjih dvadeset godina mnogo teških iskušenja“.

„Ja zaista mislim da bi bilo istorijski nepravedno da plodove realizacije tih projekata ubira neko ko je svih prethodnih decenija uradio sve da Crne Gore ne bude“, rekao je Đukanović.

On je kazao da je samo DPS sposoban da promijeni 80 odsto sastava odbormičke liste, a da ta lista bude najbolja ponuda građanima Berana. T. S.

Pobijedili smo tek nakon što stvarno pobijedimo

Bonus video: