"UVUČENI U KORUPCIONAŠKO KOLO"

Leković: DPS aktivisti prevarili mještane sutomorskih naselja Bjelila i Haj Nehaj

"Nadaleko poznate DPS "zvijezde" poput Žarka (Pavićevića) ili Brana (Gvozdenovića) sigurnim korakom predaju štafetu novim, mlađim kleptokratama, koji ugledajući se na svoje prethodnike (ove na slobodi) gaze stazom uspjeha koju su im utabali njihovi politički mentori"
233 pregleda 3 komentar(a)
Momčilo Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Momčilo Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 15.08.2018. 12:16h

Bar je već više godina, odnosno unazad nekoliko izbornih procesa pravi "rasadnik" izborne korupcije, a iz tog rasadnika proistekli su brojni DPS funkcioneri prepoznati po svom korupcionaškom talentu, saopštio je danas Momčilo Leković, odbornik Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Bar.

"Nadaleko poznate DPS "zvijezde" poput Žarka (Pavićevića) ili Brana (Gvozdenovića) sigurnim korakom predaju štafetu novim, mlađim kleptokratama, koji ugledajući se na svoje prethodnike (ove na slobodi) gaze stazom uspjeha koju su im utabali njihovi politički mentori. Tako je nekada Brano u Sutomoru pred oktobarske izbore 2016. godine nudio i obećavao gotovo isto ono što su nudili njegovi aktivisti, ali na nekim drugim mjestima širom Sutomora, tokom poslednjih majskih izbora 2018. godine, obećavajući vodu za glas, koji će biti spas Demokrtaskoj partiji socijalista", istakao je Leković.

On je dodao da se ovog puta radi konkretno o mještanima sutomorskih naselja Bjelila i Haj Nehaj, koji imaju nesređeno vodosnadbijevanje, a koji su kako tvrdi Leković predstavnicima medija objasnili da su ih DPS aktivisti prevarili za majske izbore, kada su obećali da će za podršku toj partiji biti riješen problem vodosnabdijevanja u naselju.

"Čim je sklopljen "dil" mještani Bjelila i Haj Nehaja uvučeni su u korupcionaško kolo kako bi ubrzo iskusili sudbinu i drugih prevarenih građana Bara i potvrdili opšte poznatu činjenicu, da Barom i Crnom Gorom vlada izborna korupcija o kojoj sada otvoreno, govore ne samo građani i opozicija već i najviše vlastodržačke instance, oličene u ovom slučaju u liku prvog čovjeka grada. Naime, na opšte zaprepašćenje novoizabrani predsjednik opštine, nije demantovao mještane, niti osporio činjenicu da je neko iz njegove partije, nudio i obećavao vodu, resurs koji je uz gorivo očigledno u našoj zemlji luksuz, za glas i podršku Demokratskoj partiji socijalista. Već je, kako bi rekli njegovi politički mentori, „mudro“, najavio da će do kraja nedjelje javiti šta je do sada urađeno i šta će se tek raditi kada je problem mještana ovih sutomorskih naselja u pitanju. E pa ta "mudrost" i ovaj "dil", u svakoj uređenoj zemlji Evropske unije, odmah bi bili sankcionisani, odnosno značili bi automatsko podnošenje ostavke od strane kompletnog rukovodećeg kadra koji je pobijedio na izborima, na taj nedozvoljen način", poručio je Leković.

Po njegovim riječima, kod nas, u zemlji u kojoj vlada kleptokratija, a korupcija gospodari među svim instancama i institucijama, gdje nedozvoljeno postaje dozvoljeno, nelegalno postaje legalno, nemoralno postaje moralno, i nije za očekivati da aktuelni predsjednik opštine, koliko god bio "mudar", kao svoj krajnje moralan čin, podnese svoju neopozivu ostavku.

"Mi već unaprijed znamo da neće biti ostavke, bar ne neopozive, ali isto tako moramo konstatovati da u nekom doglednom vremenu zasigurno neće biti ni obećane vode za naše sugrađane odnosno mještane pomenutih naselja, koji su na našu veliku žalost, po ko zna koji put na isti način prevareni i izigrani od strane Demokratske Partije Socijalista, odnosno njenih funkcionera i aktivista", zaključio je Leković.