MANS: Golubović plaćao uoči izbora

Golubović se juče nije javljao na telefone dostupne redakciji “Vijesti”
123 pregleda 14 komentar(a)
Vuka Golubović, Foto: Arhiva Vijesti
Vuka Golubović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.03.2014. 19:08h

Predsjednik Opštine Berane Vuka Golubović je, deset dana prije prethodnih parlamentarnih izbora donio Odluku o naknadi štete od elementarnih nepogoda u visini od 80.000 eura na ime saniranja štete na stambenim i pomoćnim objektima nastale usljed vremenskih neprilika, pokazuju podaci Istraživačkog centra MANS-a.

“Zvanični podaci pokazuju da je Golubović 4. oktobra 2012. godine odobrio isplatu 80.000 eura, odnosno 8,2 odsto od ukupno procijenjene štete vlasnicima stambenih i pomoćnih objekata, a koja je ukupno iznosila oko 975.000 eura, prema Izvještaju o procjeni štete na nivou beranske opštine”, saopšteno je iz MANS-a.

Navedeno je da je u pitanju isplata novca za elementarne nepogode koje su se dogodile u februaru 2012. godine, a koje je Opština odlučila isplatiti tek osam mjeseci nakon toga, ali desetak dana uoči parlamentarnih izbora koji su održani 14. oktobra te godine.

Golubović se juče nije javljao na telefone dostupne redakciji “Vijesti”.

“Neposredno uoči parlamentarnih izbora, Vlada je septembra 2012. godine u budžet prijestonice Cetinje „ulila“ 60.000 eura za isplatu pomoći građanima za saniranje posljedica od elementarnih nepogoda, a koje su se dogodile osam mjeseci ranije.

U mjesecu kada su se nepogode i desile, Vlada je uplatila svega 10.000 eura pomoći po ovom osnovu”, kazali su iz MANS-a.

Medojević nije krio kako se isplaćivalo

“Opština Mojkovac u 2012. godini isplatila je 70.000 eura po osnovu štete nastale početkom te godine zbog elementarnih nepogoda, što je bilo za šest puta više nego što je budžetom opredijeljeno za istu godinu.

Naime, 60.000 eura uplaćeno je iz budžeta Ministarstva finansija, kako bi se na što lakši način obezbijedili „sigurni“ glasovi za DPS, što je potvrdila i afera „Snimak“ kada je gradonačelnik te opštine zatražio da se naknade za elementarne nepogode isplate upravo članstvu DPS-a”,

Isplata od 80 000 eura 10-ak dana prije izbora 2012.

Istraživanje je urađeno uz podršku Evropske unije i Ministarstva inostranih poslova Švajcarske. Sadržaj istraživanja predstavlja mišljenje MANS-a i ne odražava stavove donatora.

Bonus video: