Tanju Stajović biraju u petak?

Inženjerka metalurgije će, prema saznanjima “Vijesti”, biti nova predsjednica Opštine Golubovci
579 pregleda 1 komentar(a)
SO Golubovci, Foto: Zoran Đurić
SO Golubovci, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.08.2018. 08:34h

Konstitutivna sjednica Skupštine opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci, biće nastavljena u petak, kada će biti izabran novi predsjednik Opštine.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, na tu poziciju će biti izabrana članica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Tanja Stajović.

Stajovićeva, koja će zamijeniti dosadašnjeg predsjednikaDušana Radonjića, je i članica izvršnog i opštinskog odbora DPS-a Podgorica.

Radonjić je funkciju predsjednika Gradske opštine Golubovci obavljao u dva mandata.

Stajovićeva je inženjerka metalurgije i do sada je radila u nekoliko državnih institucija. Stajovićeva je bila šefica kabineta gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, a radila je i kao njegova savjetnica u Skupštini Crne Gore. Njen radni angažman vezan je i za Ministarstvo sporta, rada i socijalnog staranja, Ministarstvo prosvjete...

Konstitutivna sjednica je prekinuta 25. jula, nakon što je za predsjednika Skupštine izabran aktuelni predsjednik opštinskog odbora DPS-a Golubovci Ratko Stijepović.

Stijepović je nakon izbora kazao da će sa odbornicima koji su ga birali u narednom periodu raditi za dobro svih stanovnika Zete.

„Trudiću se da donosimo dobre i kvalitetne odluke, u cilju prosperiteta Opštine Golubovci“, kazao je novoizabrani predsjednik Skupštine.

To je drugi put da je prekinuta konstitutivna sjednica, jer je isto učinjeno 28. juna.

Tada je trebalo da budu izabrani predsjednici Opštine i Skupštine, ali je zasjedanje odgođeno radi konsultacija oko tih funkcija. U Skupštini je 16 odbornika iz DPS-a, sedam iz koalicije Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije, dok je osam mandata pripalo koaliciji koju čine Demokrate i Građanski pokret URA. Socijaldemokrate su osvojile jedan mandat i stupile u koaliciju sa DPS-om.

Bonus video: