Liberali predlažu formiranje Foruma mladih političkih partija Crne Gore

Mladi liberali vjeruju da je njihova inicijativa doprinos i put u konačno sazrijevanje crnogorske političke scene
7 komentar(a)
Amar Borančić, Foto: Privatna arhiva
Amar Borančić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.03.2014. 14:23h

Mladi Liberalne partije uputili su danas predstavnicima mladih svih političkih partija inicijativu za formiranje Foruma mladih političkih partija Crne Gore.

Forum je tijelo koje će okupljati lidere i predstavnike podmladaka svih političkih stranaka koji će razgovarati o društvenim, političkim i socijalnim problemima sa kojima se naša država suočava, prevazilazeći partijske tabore i podjele te šaljući na taj način mladim ljudima poruku neophodnosti društvenog dijaloga i mirnog sučeljavanja stavova.

"Poruka dijaloga posebno je značajna u trenutku kada je nasilje među mladim ljudima u stalnom porastu, a institucije sistema nijesu dovoljno ažurne na prevenciji takve pojave, čije su posljedice vrlo često i tragične. S druge strane, mi mladi lideri želimo mlade ljude da podstaknemo da se aktivnije uključe u kreiranje političkog i društvenog života, što bi značajno doprinjelo kvalitetu i dinamici reforme cjelokupnog sistema, a mladi ljudi, koji su trenutno nezainteresovani ili marginalizovani sa mjesta odlučivanja, konačno bi mogli da utiču na pozitivna politička kretanja", navodi se u saopštenju koje potpisuje Ammar Borančić, predsjednik Mladih Liberala Crne Gore.

Borančić dodaje da mladi liberali vjeruju da je njihova inicijativa doprinos i put u konačno sazrijevanje crnogorske političke scene koja mora dostići nivo modernih demokratskih sistema u kojima politika ne smije biti sredstvo podjela već kohezije društva.

"Stoga, očekujemo odziv svih političkih subjekata i lidera mladih političkih partija koji će pokazati svoje iskreno nastojanje za reformom temeljnom demokratskonm društvenog sistema", kazao je Borančić.

Bonus video: