Radunović: Ne idem kao dio delegacije

Skupština nije platila kartu, hotel, niti je Radunović uzimao dnevnice
69 pregleda 22 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Slaven Radunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.03.2014. 14:18h

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović je kazao da on nije dio delegacije koja ide na parlamentarnu konferenciju o državnoj pomoći, konkurentnosti i stranim direktnim investicijama.

On je kazao da na konferenciju u Beograd ide na direktan poziv organizatora, Vestminsterske fondacije za demokratiju, i da Skupština nije platila kartu, hotel, niti da je uzimao dnevnice.

"Ja, kao poslanik, bojkotujem rad Parlamenta da bih pojačao pritisak na DPS da izglasa promjene izbornog zakonodavstva. Da konačno omogućimo građanima koliko - toliko slobodne izbore. Zaslužili su poslije ovoliko godina krađa i prevara. Zbog toga koristim i koristiću svaku priliku da u komunikaciji sa relevantnim činiocima u međunarodnoj zajednici, pojasnim pozicije DF-a, kao i manipulativne aktivnosti DPS-a u izbjegavanju unaprijed prihvaćenih obaveza", napisao je Radunović na Facebook-u.

Regionalna dvodnevna parlamentarna konferencija o državnoj pomoći, konkurentnosti i stranim direktnim investicijama počeće danas u Beogradu.

Konferenciju organizuje Vestminsterska fondacije za demokratiju u saradnji sa Narodnom skupštinom Srbije i regionalnom mrežom parlamentarnih odbora za ekonomiju, finansije i evropske integracije zemalja Zapadnog Balkana. Organizator konferencije snosi troškove puta i smještaja.

Na konferenciju su pozvani predstavnici osam zapadno-balkanskih parlamenata, regionalni eksperti za pitanja državne pomoći i konkurentnosti, predstavnici privrednih komora, agencija za investicije, ministri ekonomije i investitori sa Zapadnog Balkana.

Crnu Goru predstavljaće članovi odbora za ekonomiju, budžet i finansije Aleksandar Damjanović, Zoran Vukčević, Mladen Bojanić, doskorašnji član Odbora Fatmir Đeka koji je izabran za gradonačelnika Ulcinja i generalni sekretar Skupstine Damir Davidović, te Slaven Radunović.

Radunović je predsjednik Odbora za evropske integracije, a predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) je nedavno odlučilo da, zbog odbijanja vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) da glasa za izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u Skupštini Crne Gore, u potpunosti bojkotuje Skupštinu Crne Gore.

Iz DF su tada kazali da njihov "totalni bojkot" rada Supštine podrazumijeva neučestvovanje poslanika DF-a u radu radnih tijela i plenuma.

DF proglasio potpuni bojkot Skupštine zbog neusvajanja izbornog zakona >>>

Bonus video: