Bijelo Polje: Kaluđerović razgovarao sa predstavnicima partija o ulasku u NATO

Kaluđerović je kazao da je, prema posljednjim istraživanjima, raspoloženje građana za ulazak u NATO 42 odsto
0 komentar(a)
Nebojša Kaluđerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Kaluđerović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 28.02.2014. 15:05h

Nacionalni koordinator za NATO Nebojša Kaluđerović sa saradnicima, boravio je sa saradnicima u Bijelom Polju, gdje se susreo sa predsjednikom opštine Aleksandrom Žurićem, i predstavnicima lokalnih partija, predstavnicima političkih partija koje podržavaju ulazak u NATO, kako bi zajednički otklonili dileme i razgovarali sa građanima o ulasku u alijansu.

Kaluđerović je kazao da je, prema posljednjim istraživanjima, raspoloženje građana za ulazak u NATO 42 odsto, i da je to što je pokazatelj da razgovori Koordinacionog tima sa građanima imaju efekta.

Dodao je da je 41 odsto građana protiv ulaska u NATO i podsjetio da je još dosta neopredijeljenih i nezainteresovanih, zbog čega će u narednom periodu sa njima razgovarati. “ Svi naši razgovori sa građanima su otvoreni i bez emocija, jer je to pitanje od nacionalnog značaja, odnosno, to je pitanje države.

U javnosti nemamo podršku kakvu imamo u parlamentu, a najveći razlog je neinformisanost naših građana, zbog čega smo krenuli u kampanju da objasnimo ljudima na terenu šta su to NATO i benefiti koje ta alijansa donosi. Crna Gora je sada jedina zemlja koja je pred vratima NATO-a. Kaluđerović je sa saradnicima obišao je juče Srednju elektoro-ekonomsku školu i odgovarao na pitanja učenicima o uključivanju Crne Gore u NATO savez, kao i kompaniju Mesopromet.

Bonus video: